”Bicicliști în siguranţă” este numele unei ample acțiuni de control și prevenire a accidentelor

Autor: ProMotor 20 aug. 2020 Știri auto

O amplă acțiune de control și prevenire sub deviza ”Bicicliști în siguranţă!” a fost organizată în cursul zilei de ieri, 19 august, de polițiștii rutieri şi de ordine publică din județul Olt. Scopul este reducerea riscului de accidente în care sunt implicate bicicliști pe drumurile publice.

Din analiza datelor de la începutul anului, până la 19 august 2020, pe drumurile publice din judeţul Olt s-au înregistrat 48 de accidente, produse pe fondul indisciplinei bicicliștilor. În urma acestor accidente, două persoane au decedat, 14 au fost rănite grav și alte 32 de persoane au fost rănite ușor.

Deşi, din punct de vedere statistic evoluţia accidentelor în care au fost implicați biciclişti este în scădere, cu 30% mai puţine decât în anul 2019. De asemenea, siguranţa bicicliştilor în trafic reprezintă una dintre priorităţile poliţiştilor rutieri.

Pentru a le reaminti care sunt pericolele în trafic, polițiștii olteni au purtat discuții cu peste 300 de biciclişti, fiindu-le prezentate și elemente de legislație rutieră specifice, dar și pericolele la care se expun prin nerespectarea normelor rutiere.

Reguli care trebuie respectate de bicicliști

De asemenea, au fost distribuite veste reflectorizante bicicliştilor, fiindu-le reamintite astfel câteva sfaturi care să-i ferească de accidente, precum:

– pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să aibă vârsta minimă de 14 ani,
– să cunoască regulile de circulație și să fie echipați corespunzător, să conducă doar pe pistele destinate circulației bicicletelor, când acestea sunt prevăzute,
– să nu traverseze carosabilul pe trecerea pentru pietoni pe bicicletă,
– să poarte veste reflectorizante și actele de identitate asupra lor.

S-au dat 250 de sancțiuni bicicliștilor

Cu ocazia activităţilor desfăşurate, pentru neregulile constatate, polițiștii olteni au aplicat 250 de sancțiuni în valoare de 6.545 de lei și 45 de avertismente.

Intră în Galeria Foto

Amplă acțiune de control și prevenire sub sloganul ”Bicicliști în siguranţă!”
Amplă acțiune de control și prevenire sub sloganul ”Bicicliști în siguranţă!”
Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide