Bijuterie. Se vinde un Shelby Cobra care i-a aparținut lui Carroll Shelby toată viața!

Autor: Elena Luchian 19 dec. 2020 Știri auto

O bijuterie a fost scoasă la licitație. Este vorba despre un Shelby 427 Cobra care i-a aparținut toată viața lui Carroll Shelby.

GALERIE FOTO

Modelul scos la licitație este vopsit în Charcoal Gray și i-a aparținut lui Carroll Shelby din ziua în care a ieșit pe porțile uzinei, în anul 1965, până în luna mai a anului 2012, când acesta s-a stins din viață.

Acest Shelby 427 Cobra este pus în mișcare de un motor de 7.0 litri, care dezvoltă 431 de cai putere și un cuplu maxim de 651 Nm. Motorul este cuplat standard la o transmisie manuală cu patru trepte. Mașina poate atinge o viteză maximă de 264 km/h.

Automobilul a fost supus recent unei restaurări, ca l-a făcut să arate exact ca în anul în care a fost fabricat. Au lucrat la el specialiștii de la Legendary Motorcar Company, celebri în domeniu pentru cunoștințele extinse în ceea ce privește aceste mașini.

De-a lungul timpului, Cobra lui Shelby a suferit o serie de modificări. În 1972, a fost vopsită în Guardsman Blue, iar grila a devenit aurie.

La un moment dat, Carroll Shelby a vrut mai mult confort. Așa că a cuplat motorul la o transmisie automată. În 2012, mașina a fost vopsită în Shelby American. Dar transformarea din 2012 a readus automobilul la specificațiile originale. A primit înapoi transmisia manuală și a fost revopsită în Charcoal Gray.

Cobra lui Carroll Shelby poate deveni cea mai scumpă mașină americană

Este, cu siguranță, una dintre cele mai valoroase mașini construite vreodată în Statele Unite. Prima unitate care a ieșit de pe linia de asamblare s-a vândut cu 14 milioane de dolari în cadrul unei licitații care a avut loc în 2016. Acea Cobra a devenit atunci cea mai scumpă mașină americană vândută vreodată la licitație.

Dacă mașina lui Carroll Shelby va stabili un nou record, rămâne de văzut în perioada 7-16 ianuarie. Atunci se va desfășura licitația Mecum.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide