Bilanțul primei zăpezi: 35 de mașini blocate în nămeți. Mai multe drumuri au fost închise

Autor: ProMotor 30 dec. 2019 Știri auto

35 de mașini au fost blocate în nămeți în urma primei ninsori mai serioase din acest an. Numeroase drumuri naționale au fost închise sau au avut traficul restricționat.

Intră în Galeria FOTO

Vremea rea a avut efecte în 7 judeţe, fiind afectate 4 drumuri naţionale şi 16 drumuri judeţene. 20 de maşini au rămas blocate în zăpada viscolită numai în judeţul Suceava. Un alt judeţ afectat a fost Neamţ, unde maşinile nu au putut circula pe 11 drumuri.

Potrivit bilanţului IGSU, în ultimele 24 de ore nu au fost înregistrate victime sau alte situaţii grave care să pună în pericol comunităţile.

Vremea rea a generat efecte în 7 judeţe (Botoşani, Braşov, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui) şi au constat în derapaje uşoare ale autovehiculelor în afara părţii carosabile, blocaje (pentru perioade scurte de timp) sau restricţii rutiere, pe anumite sectoare de drum, necesare operaţiunilor de deszăpezire.

Din cauza viscolului, au fost afectate 4 drumuri naţionale şi 16 drumuri judeţene.

Pompierii militari şi autorităţile locale au deblocat 36 de maşini rămase înzăpezite, în care se aflau 64 de persoane. De asemenea, s-a intervenit, cu ajutorul autospecialelor de deszăpezire, pentru asigurarea deplasării a trei echipaje de ambulanţă cu pacienţi, dar care nu mai puteau înainta din cauza viscolului şi a zăpezii adunate pe carosabil. Toate persoanele au fost transportate în siguranţă la unităţile spitaliceşti.

Una dintre cele mai afectate zone a fost judeţul Neamţ, unde, din cauza zăpezii viscolite pe carosabil, 8 drumuri judeţene şi 3 drumuri naţionale au fost temporar blocate, iar circulaţia autovehiculelor s-a desfăşurat cu dificultate.

O situaţie deosebită s-a înregistrat şi în Judeţul Suceava, pe DJ 209C, între localităţile Măzăneşti şi Liteni-Moară, unde 20 de autoturisme nu au mai putut înainta din cauza zăpezii viscolite pe carosabil. Circulaţia rutieră a fost temporar blocată, iar echipaje specializate au acţionat cu material antiderapant şi utilaje pentru deszăpezirea acestora. Ulterior, autoturismele şi-au continuat deplasarea, fără probleme.

Acţiunile de intervenţie cu material antiderapant şi utilaje de deszăpezire continuă în judeţele Botoşani şi Neamţ, pentru îndepărtarea sulurilor de zăpadă formate pe carosabil.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizaţi, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide