Mașini blocate în zăpadă la munte. Salvamontiștii și pompierii dau la lopată

Autor: Elena Luchian 30 dec. 2019 Știri auto

Salvamontiștii, pompierii și jandarmii au dat la lopată ca să scoată din zăpadă o mașină derapată în zona Piatra Arsă. Și la Bușteni au fost incidente asemănătoare.

Intră în galeria foto

Misiune complicată pentru salvamontiști, pompieri și jandarmi duminică după-amiaza la Piatra Arsă. Aceștia au fost nevoiți să intervină pentru a a scoate din nămeți o mașină care derapase la 5 kilometri de Cabana Dichiu, pe drumul către Cabana Piatra Arsă.

Mașina a rămas blocată în zăpadă, în șantul de pe marginea drumului. Șoferul a apelat 112 și a cerut ajutorul autorităților. Doi adulți și doi copii, de 4, respectiv 11 ani, se aflau în vehiculul care ajunsese într-o zonă de drum închisă circulației rutiere pe timp de iarnă, pe DJ 713.

Două ore și jumătate a durat această intervenție. Mașina a fost readusă pe drum practicabil.

Și jandarmii din Bușteni au avut intervenții asemănătoare. Trei mașini au rămas înzăpezite pe Valea Cerbului. Autoritățile au anunțat că în cele trei vehicule se aflau zece persoane, dar niciuna nu a avut nevoie de îngrjiri medicale, deși ISU trimisese și ambulanțe în zonele în care au avut loc incidentele.

Turiștii sunt sfătuiți să nu se aventureze pe porțiuni închise circulației, să se informeze în legătură cu starea vremii și să-și echipeze corespunzător autoturismele, pentru că la munte a nins abundent.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide