Bill Gates a rămas foarte impresionat după ce a fost condus într-o mașină autonomă pe străzile din Londra – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 02 apr. 2023 Știri auto

Pasager fiind la volanul unei mașini complet autonome, Bill Gates a fost foarte impresionant de capabilitățile mașinii care se conducea singură.

Bill Gates, fondatorul companiei Microsoft a avut șansa să călătorească cu un Jaguar I-Pace echipat cu tehnologia de conducere autonomă dezvoltată de compania britanică Wayve. El a postat pe YouTube un videoclip care prezintă călătoria sa prin haosul obișnuit al străzilor aglomerate și adesea înguste ale Londrei. Tehnologia de calcul la care Bill Gates a lucrat a schimbat radical lumea și modul în care interacționăm cu ea în zilele noastre. Chiar și așa, până și el a fost surprins după ce a văzut cum se descurcă vehiculul autonom pe străzile capitalei Marii Britanii.

Bill Gates a fost plăcut surprins de capabilitățile mașinii autonome

Potrivit Carscoops, Jaguarul I-Pace la bordul căruia a fost condus Bill Gates era echipat cu tehnologia de conducere autonomă dezvoltată de compania britanică Wayve. În loc să folosească o mapă predefinită pentru a naviga pe străzile aglomerate din Londra, mașina își creează drum prin trafic învățând pe măsură ce se deplasează, ceea ce înseamnă că poate merge oriunde și poate reacționa la orice eveniment sau obstacol întâlnește. Este destul de clar că Bill Gates este impresionat de felul în care gestionează situațiile din lumea reală, cum ar fi cel reprezentat de o mașină care virează brusc spre ea dinspre partea greșită a drumului.

Într-un articol publicat pe blogul său personal intitulat „Gatesnotes”, Bill Gates spune că aceste vehiculele autonome „vor schimba transportul la fel de dramatic cum a schimbat computerul munca de birou”. Gates este încrezător că majoritatea hardware-ului necesar pentru automatizarea flotelor de vehicule din lume a fost deja dezvoltat și că cea mai mare parte a muncii rămase se învârte în jurul perfecționării software-ului necesar pentru funcționarea acestor sisteme. Gates admite că „șoferul de siguranță” care a stat pe scaunul șoferului a trebuit să preia controlul de mai multe ori pe parcursul călătoriei.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Bill Gates YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide