Blocați de pandemie. Sute de șoferi români petrec Crăciunul la granița dintre Marea Britanie și Franța

Autor: David Andrei 24 dec. 2020 Știri auto

Sute de șoferi din România vor petrece Crăciunul la granița dintre Marea Britanie și Franța. Hexagonul și-a închis granița către Anglia și nu le permite acestora să intre în țară fără un test negativ de coronavirus sau fără să stea în carantină.

GALERIE FOTO

Franța a trimis deja o echipă cu 10.000 de teste la graniță. Șoferii care vor primi rezultate negative vor putea ajunge pe continent. Conducătorii de TIR-uri, dar și șoferii de autoturisme au fost opriți înainte de a traversa Canalul Mânecii pentru a ajunge în Franța. Aceștia așteaptă într-un aeroport dezafectat din apropiere și în portul Dover. Și autostrada M20 către Dover s-a transformat într-o parcare uriașă. Sute de TIR-uri staționează și pe terenurile de lângă carosabil.

Șoferii români au trimis mesaje prin care cer ajutorul autorităților române. Mulți dintre ei au rămas fără carburant, nu au apă și nu au hrană. Mai multe grupuri de români le-au oferit ajutorul, dar este o soluție temporară. Aproximativ 350 de șoferi așteaptă să ajungă pe continent.

Unii dintre români au sunat la Ambasada României, dar singurul răspuns primit a fost cel dat de robot. Reprezentanții consulatului le-au adus totuși apă și alimente.

Șoferii blocați la graniță fac haz de necaz

“Eu stau într-un camion, printre lăzi de mandarine. N-am mâncat atâtea mandarine de când sunt eu. Ajunge camionul fără mandarine în România, că mai sunt câteva familii cu mine. Îți dai seama dacă transporta ceapă sau usturoi?”, glumește unul dintre românii blocați la graniță.

“Înot până în Franța, apoi iau un tren spre casă!”, spune altul, dornic să ajungă de Crăciun la familie. Mulți dintre ei sunt acolo de pe 19 decembrie.

În mediul online au apărut o serie de imagini cu șoferii revoltați, atacând forțele de ordine. Nu sunt români printre cei agresivi. Autoritățile britanice au anunțat că o persoană a fost arestată în urma încăierărilor de la graniță.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock



Comentarii
Inchide