BMW a dezvăluit iX M60, primul SUV electric al diviziei de performanță M (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu acum 1 an Știri auto

Producătorul german BMW a prezentat în premieră mondială noul iX M60, primul SUV electric al diviziei de performanță M. Acesta vine cu 619 CP și cu o autonomie ce poate ajunge până la 575 de kilometri în ciclu WLTP. Alături de modelul i4 M50, noul iX M60 marchează intrarea diviziei M în segmentul automobilelor de performanţă electrice.

BMW iX M60 oferă un interior mai spațios

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Din punct de vedere estetic, noul iX M60 nu se deosebește mult de celelalte versiuni ale sale. Diferența o fac emblema M60 amplasată pe hayon și siglele M în noul finisaj High Gloss Black de pe aripile faţă şi spate.

Jantele Aero bicolore de 21 de inch sau de 22 de inch (oferite opțional) și etrierele sistemului de frână marca M vopsite în albastru completează pachetul exterior. Clienții vor putea comanda și pachetul exterior BMW Individual Titanium Bronze.

La interior se disting noile scaune frontale multifuncționale. Acestea au tetiere integrate, un profil mai accentuat și oferă suport lateral mai bun. Noul iX M60 a primit un ecran central curbat, volan hexagonal și tapiţerie în nuanța Antracit.

Inginerii germani au eliminat tunelul central pentru a creea spațiu suplimentar la picioare și mai multe spații de depozitare. Opțional este disponibil pachetul „Suite”, care include tapițerie din piele naturală pentru scaune, instrumentar de bord, consolă şi fețele uşilor. De asemenea, sunt oferite suprafeţe și comenzi în finisaj Gold Bronze.

619 CP și autonomie de 450 km

Noul BMW iX M60 dispune de două motoare electrice. Acestea produc o putere combinată de până la 619 CP și 1.100 Nm de cuplu cu funcția Launch Control activă și doar pentru 10 secunde.

În aceste condiții, SUV-ul electric de performanță accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 3,9 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h. Comparativ, iX xDrive50 are nevoie de 4,6 secunde pentru a realiza sprintul 0-100 km/h şi atinge o viteză maximă de 200 km/h. Noul i4 M50 poate demara de la 0 la 100 km/h în 3,9 secunde.

Pachetul de baterii este același de pe celelalte versiuni și stochează 105,2 kWh. Autonomia anunțată de producător este de 575 de kilometri. Acumulatorul poate fi încărcat la prize AC cu 11 kWh și la prize rapide cu puteri de până la 200 kWh.

Suspensia pe puntea față este cu două brațe, iar pe spate are cinci brațe. Noul iX M60 primește un sistem adaptiv standard de suspensie pneumatică cu două axe, cu amortizoare reglabile electronic și control automat al nivelului acestora. De asemenea, SUV-ul bavarez vine cu un sistem de direcție integrală și cu un sistem de frânare M îmbunătățit.

Noul BMW iX M60 este produs împreună cu celelalte variante la uzina BMW din Dingolfing (China). Lansarea pe piaţă va avea loc în vara acestui an.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide