BMW iX obţine 5 stele, cel mai înalt calificativ la Euro NCAP – VIDEO

Autor: Marius Vișan 21 dec. 2021 Știri auto

Cu sistemul de propulsie electric şi gama de echipamente digitale, BMW iX reprezintă o nouă eră în mobilitatea individuală. În plus, funcţionează la cel mai înalt nivel de siguranţă.

Acest lucru este apreciat de specialiştii Programului European de Evaluare a Automobilelor Noi (Euro NCAP) – institutul de protecţie a consumatorilor specializat în siguranţă auto -, care au acordat BMW iX cel mai mare calificativ posibil, cinci stele, în evaluarea de siguranţă Euro NCAP

BMW iX a obţinut evaluări de cinci stele în toate categoriile de testare ale testului de impact Euro NCAP. În evaluarea protecţiei ocupanţilor adulţi, examinatorii au evidenţiat, printre alte caracteristici, eficienţa noului airbag interactiv între scaunele conducătorului şi pasagerului din faţă, care oferă protecţie suplimentară împotriva leziunilor în cazul unei coliziuni laterale. Siguranţa copiilor aflaţi în spate în BMW iX a primit, de asemenea, cel mai mare punctaj posibil atât pentru coliziunile frontale, cât şi laterale.

Structura stabilă a caroseriei şi gama extinsă de sisteme de reţinere asigură un nivel remarcabil de protecţie a ocupanţilor

BMW iX obţine scoruri foarte bune atât la programul de testare, cât şi la condusul cotidian, cu sisteme inovatoare de asistare a condusului, care reduc semnificativ riscul de accidente într-o gamă largă de situaţii. Printre alte dotări, BMW iX are un sistem de avertizare a coliziunii frontale cu intervenţie a frânei care poate detecta pietonii şi bicicliştii, precum şi vehiculele. În plus, sistemul automat de frânare de urgenţă reacţionează acum şi în situaţiile de viraj, ajutând la minimizarea riscului pentru pietoni la virare şi a riscului de coliziune cu traficul venit din partea stângă.

Intră în GALERIA FOTO

Dacă are loc o coliziune, riscul de rănire a utilizatorilor vulnerabili ai drumului este redus prin elementele caroseriei proiectate cu grijă şi structurile flexibile din partea frontală a automobilului. BMW iX dispune şi de o capotă activă, care este ridicată prin intermediul unui mecanism de declanşare pirotehnic, de îndată ce datele colectate de senzori indică o coliziune corespunzătoare. Acest lucru creează o zonă de deformare care previne impactul direct între pieton sau biciclist şi componentele dure din compartimentul motor.

Alte dotări standard ale BMW iX includ un asistent de atenţie, avertizarea de părăsire a benzii şi recunoaşterea limitei de viteză, toate acestea reuşind un scor pozitiv la testul de impact Euro NCAP. Pachetul Driving Assistant Professional este oferit opţional, care include şi asistent de control al direcţiei şi al benzii.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: BMW


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide