BMW a dezvăluit versiunile cu facelift ale modelelor Alpina B3 și D3 S

Autor: Mihai Morcovescu 26 mai 2022 Știri auto

La scurt timp după lansarea noii game Seria 3, producătorul german de automobile BMW a dezvăluit modelele Alpina B3 și D3 S facelift. Acestea sunt bazate pe versiunea actualizată a sedanului în nivelul de echipare M Sport și, respectiv, Seria 3 Touring facelift.

Cele două modele sunt asemănătoare din punct de vedere estetic cu modelele din care derivă, dar cu diferențe substanțiale sub capotă.

Mai multă putere pentru BMW Alpina B3

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Începând cu grupul motopropulsor, BMW Alpina B3 vine cu o versiune îmbunătățită a motorului bi-turbo de 3,0 litri cu șase cilindri. Acesta produce acum 495 CP și 730 Nm de cuplu, cu 13 „cai” și 30 Nm mai mult față de versiunea B3 pre-facelift. Noile valori apropie modelul bavarez de actualul M3.

Puterea este transmisă către toate cele patru roți prin intermediul unei transmisii automate sport recalibrată cu opt trepte. De asemenea, mașina a primit sistemul de tracțiune integrală xDrive.

În aceste condiții, versiunea sedan realizează sprintul 0-100 km/h în 3,6 secunde, în timp ce Touring-ul are nevoie de 3,7 secunde. Viteza maximă a crescut la 305 km/h în cazul berlinei, respectiv, 302 km/h în cazul break-ului de performanță.

De partea cealaltă, BMW Alpina D3 S facelift este propulsat de același motor turbodiesel de 3,0 litri, care livrează 355 CP și 730 Nm ca până acum. Modelul este puțin mai lent la sprintul 0-100km/h: sedanul are nevoie de 4,6 secunde, iar Touring-ul de 4,8 secunde. De asemenea, viteza maximă a sedanului D3 S este de 273 km/h și de 270 km/h în cazul lui D3 S Touring.

Prețurile pornesc de la 77.050 de euro

Din punct de vedere vizual, mașinile au primit o serie de modificări subtile. Astfel, barele de protecție provin din pachetul M Sport și prezintă extensii aerodinamice specifice modelelor Alpina. Splitter-ul frontal este mai proeminent, iar difuzorul de aer este vopsit în culoarea caroseriei. Acesta din urmă găzduiește cele patru terminații ale sistemului de evacuare.

Pachetul exterior este întregit de jantele Alpina Dynamic de 19 inch. Opțional sunt oferite cele forjate Alpina Classic de 20 de inch. Mașinile pot fi comandate în nuanțele rtradiționale de albastru și verde Alpina, alături de alte culori disponibile prin programul de personalizare BMW Individual. De asemenea, clienții vor putea comanda diverse autocolante specifice pentru a condimenta și mai mult exteriorul.

La interior regăsim noul cockpit digital BMW Curved Display. Acesta este format din instrumentarul de bord complet digital și ecranul sistemului de infotainment de 14,9 inch. Șoferul va beneficia de volan sport îmbrăcat în piele Lavalina. Emblemele Alpina se regăsesc la nivelul planșei de bord, consolei centrale, scaunelor pragurilor și covorașelor.

Noile BMW Alpina B3 și D3 S facelift sunt disponibile pentru comandă în Europa. Prețurile pornesc de la 77.050 de euro pentru D3 S Sedan și 78.450 de euro pentru D3 S Touring. Versiunile pe benzină sunt mai scumpe, respectiv 88.600 de euro pentru B3 și 89.900 de euro pentru break-ul de performanță B3 Touring.

Livrările vor demara în luna octombrie a anului curent.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Alpina


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide