Alpina a dezvăluit noul B4 Gran Coupe: 495 de cai-putere și un cuplu de 730 Nm

Autor: Mihai Morcovescu 30 mart. 2022 Știri auto

Compania germană Alpina a dat publicității fotografiile și informațiile oficiale referitoar la noul B4 Gran Coupe. Acesta este primul model lansat după ce BMW a anunțat că a preluat controlul deplin asupra companiei din Buchloe.

Jantele de 20 inch de pe Alpina B4 Gran Coupe cântăresc fiecare doar 12 kg

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Anul trecut, în luna aprilie, cei de la BMW anunțau că nu intenționează să introducă pe piață o versiune M a modelului Seria 4 Gran Coupe. Cei de la Alpina au decis, însă, că elegantul coupe cu patru uși merită o versiune de performanță.

Din punct de vedere estetic, ceea ce atrage atenția sunt jantele cu 20 de spițe cu diametrul de 20 de inch. Fiecare dintre acestea cântărește doar 12 kg, ceea ce reduce considerabil greutatea mașinii.

Pachetul exterior este completat de un spoiler frontal proeminent. Acesta găzduiește prize de aer supradimensionate și o imensă grilă cu inserții cromate. Bara de protecție spate este și ea redesenată. Ea integrează terminațiile duble pentru sistemul de evacuare, difuzorul și două prize verticale la extremități.

O altă actualizare hardware față de Seria 4 Gran Coupe standard o reprezintă suspensia Sport Alpina. Firma din Buchloe spune că a recalibrat suspensia și șasiul, atingând un „nivel înalt de dinamică a condusului”, dar fără a compromite confortul la rulare.

Motor de 3,0 litri twin-turbo de 495 CP și 730 Nm

Este binecunoscută concentrarea tradițională dublă a specialiștilor de la Alpina pe performanță, dar și pe lux. De aceea, la interior, noul B4 Gran Coupe a primit volan și tapițerie din piele Lavalina. De asemenea, nu lipsește plăcuța metalică car afișează numărul exemplarului B4 Gran Coupe, care se regăsește pe tunelul median, chiar în spatele controlerului iDrive.

Cu siguranță, fanii se întreabă ce au montat inginerii Alpina sub capota lui B4 Gran Coupe. Ei bine, este vorba despre un propulsor de 3,0 litri twin-turbo cu șase cilindri, care livrează 495 CP și 730 Nm de cuplu.

Acesta antrenează ambele punți prin intermediul unei transmisii automate ZF cu opt rapoarte și a unui sistem de tracțiune intgrală xDrive all. Această variantă de motorizare este cu 33 CP și 30 Nm mai puternică decât versiunea de bază de pe actualul sedan B3.

În condițiile date, B4 Gran Coupe realizează sprintul 0-100 km/h în doar 3,7 secunde față de 3,5 secunde pentru sedanul M3. Dar, în timp ce M3 are viteza maximă limitată electronic la 250 km/h, Alpina B4 poate atinge 301 km/h.

Germanii au deschis comenzile europene pentru modelul lor. În Germania, noul Alpina B4 Gran Coupe costă 91.800 de euro, iar termenul de livrare este în această vară.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Alpina


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide