BMW a prezentat noua interfață a sistemului iDrive

Autor: Ionuț Vîlciu 09 mart. 2023 Știri auto

BMW a publicat primele imagini cu noua interfață pentru sistemul de infotainment iDrive. Este mai simplă și permite accesul mai rapid către funcțiile mașinii.

BMW anunța că va lansa două noi versiuni pentru sistemul de infotainment iDrive. Primul dintre cele două, numit iDrive 8.5, va debuta în decursul acestui an sub forma unei actualizări de software pentru modelele deja existente. Cea de a doua versiune, iDrive 9, este un sistem cu totul nou, care va fi bazat pe Android, ci nu pe Linux ca până acum.

BMW a publicat primele imagini oficiale cu noua interfață care va fi utilizată pe ambele versiuni ale sistemului. Față de cea din prezent, noua interfață a fost simplificată, structura meniurilor fiind regândită astfel încât șoferul să poată naviga mai ușor și mai rapid către funcțiile importante ale mașinii.

BMW simplifică interfața sistemului iDrive

Noul principiu nivel-zero înseamnă că toate funcţiile şi informaţiile relevante sunt afişate pe un singur nivel, ceea ce face posibilă selectarea unei funcţii, fără a fi nevoie de accesarea unui submeniu. În schimb, widget-urile live apar într -un aranjament vertical, pe partea conducătorului. Aceste pictograme pot fi selectate cu o glisare a degetului şi, de asemenea, configurate individual. Funcţionalitatea QuickSelect face posibilă selectarea directă a programelor de divertisment, a listelor de contacte şi a setările automobilului, pornirea interacţiunii cu Asistentul Personal Inteligent BMW sau activarea altor opţiuni de meniu. Imediat ce setările relevante au fost alese, o atingere rapidă pe pictograma Home este tot ce trebuie pentru a reveni la ecranul de pornire.

Noul sistem de operare iDrive 8.5 va fi introdus treptat în toate gamele de modele de clasă medie, executive şi de lux de la BMW. Acesta va continua să se bazeze pe Linux şi va fi combinat cu cea mai mare versiune a ecranului central curbat BMW. Noul sistem de operare iDrive 9, bazat pe software-ul Android Open Source Project, este în curs de dezvoltare și va fi implementat pe modelele BMW de clasă compactă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide