BMW a produs 1 milion de exemplare ale SUV-ului X1

Autor: Ionuț Vîlciu 20 iul. 2023 Știri auto

Uzina BMW Group din Regensburg a produs exemplarul cu numărul 1 milion al SUV-ului X1. Mașina aniversară a fost un iX1.

BMW a produs exemplarul X1 cu numărul un milion. Acesta a ieşit de pe linia de asamblare a fabricii din Regensburg. Automobilul aniversar este un model electric BMW iX1 în culoarea Alpine White. BMW X1 este cel mai mic SUV de la BMW şi a devenit primul model electric produs la uzina BMW Group din Regensburg în noiembrie 2022.

De la sfârşitul acestui an, uzina BMW Group din Regensburg va produce şi un al doilea BMW electric, BMW iX2, pentru clasa compactă de mare volum. „Mobilitatea electrică este un vector de creştere pentru uzina noastră. În prezent, funcţionăm la capacitate maximă şi sperăm că această tendinţă va continua”, declară directorul fabricii, Carsten Regent.

BMW Group a declarat că va investi peste 350 de milioane de euro în producţia de automobile de la Regensburg până la sfârşitul anului, creând locuri de muncă permanente pentru aproximativ 500 de noi angajaţi.

BMW X1 a fost produs în 1 milion de exemplare

„BMW iX1 este dovada că putem construi automobile electrice extrem de atractive pentru clasa compactă premium la fabrica noastră din Regensburg. Modelul este foarte popular printre clienţii din întreaga lume”, spune directorul fabricii, Carsten Regent.

„Pentru a satisface diferite cerinţe ale pieţei din întreaga lume, compania noastră se bazează pe diversitatea tehnologică. Mai exact, aici, la Regensburg, avem flexibilitatea de a produce diferite tipuri de sisteme de propulsie pentru BMW X1 pe o singură linie de producţie – modele cu motor termic şi sisteme plug-in hybrid, precum şi cu sistem de propulsie electric.”

Zilnic, un total de până la 1.000 de unităţi ale modelelor BMW Seria 1, BMW X1 şi BMW X2 ies în prezent de pe linia de producţie a uzinei din Regensburg, fiind livrate clienţilor din întreaga lume.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: BMW


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide