BMW a publicat noi imagini-teaser cu viitorul model de performanță M4 CSL

Autor: Mihai Morcovescu 05 mai 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile de lux BMW a dezvăluit noi imagini-teaser cu viitorul coupe de performanță M4 CSL. Modelul bavarezilor își va face debutul oficial cu ocazia Concursului de Eleganță „Villa d’Este”, care va avea loc în perioada 20-22 mai.

Noul BMW M4 CSL va folosi un motor de 3,0 litri de 500 CP

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Acronimul CSL vine de la Coupe Sport Leichtbau și se traduce prin Coupe Sport Ușor. Denumirea a fost folosită pentru prima dată în 1972 pe sedanul sport ultra-exclusiv CSL E9 3.0. După o pauză de 32 de ani, în 2004, CSL a reapărut pe generația M3 E46. De atunci, cele mai ușoare și mai rapide versiuni de performață produse de BMW au fost marcate cu denumirile Competition, GTS sau CS, în funcție de poziționarea acestora în gamă.

Acum, constructorul din Munchen se pregătește de lansarea noii generații M4 CSL, de care ne mai despart două săptămâni. Bavarezii continuă campania de promovare a noului lor model și au publicat două noi imagini-teaser.

Aceste fotografii ne dezvăluie farurile și stopurile viitorului coupe de performanță. Blocurile optice frontale au primit o nouă semnătură LED de culoare galbenă, similare cu cele de pe modelul M5 CS. Luminile posterioare integrează tehnologie OLED cu efect 3D.

De asemenea, se pot distinge și o serie de tușe agresive. Ne referim aici la capota profilată și la splitter-ul proeminent cu extensii laterale, care va fi cel mai probabil din fibră de carbon. La spate avem un eleron discret pe capacul portbagajului de tip „codiță de gâscă”.

Germanii păstrează încă în secret specificațiile tehnice. Cu toate acestea, se pare că noul M4 CSL va folosi o versiune revizuită a motorului cu 6 cilindri twin-turbo de 3,0 litri. Acesta ar urma să livreze pe coupe-ul de performanță 550 CP față de cei 510 CP ai variantei Competition. Unitatea ar urma să fie asociată unei transmisii automate, singura de altfel disponibilă.

Dincolo de plusul de putere, noul M4 CSL va avea și o greutate cu 100 kg mai mică decât modelul standard. „Dieta” include renunțarea la locurile posterioare și un șasiu mai ușor.

Din informațiile existente în acest moment, M4 CSL va fi un model produs într-o serie limitată de cel mult 1.500 de exemplare. Ulterior, își va face apariția și noul sedan M3 CS.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide