BMW a rechemat în service aproximativ 110.000 de maşini

Autor: Visan Marian 09 sept. 2016 Știri auto
BMW a rechemat în service aproximativ 110.000 de maşini

 


BMW a rechemat vineri în service aproximativ 110.000 de maşini în Japonia, după o problemă cu airbag-urile produse de Takata Corp, scrie Reuters, citat de Ziarul Financiar.

Producătorul german a rechemat în service 44 de modele, inclusiv hatchback-urile 116i şi 118i  şi sedanul 320i pentru a înlocui airbag-ul lateral de la pasager creat de producătorul de componente auto Takata, potrivit unui anunţ al ministerului transporturilor din Japonia.

Vehiculele afectate au fost produse între 2004 şi 2012. 

Airbagurile non-conforme au dus la moartea a 14 oameni şi rănirea a peste 150 în jurul lumii, în condiţiile în care materialul folosit pentru a lansa airbagurile are tendinţa să explodeze dacă este expus multă vreme la condiţii de temperatură ridicată şi umiditate.

Rechemarea de vineri vine după ce ministerul transportului din Japonia a cerut producătorilor auto să cheme în service 7 milioane de vehicule din Japonia echipate cu airbag-uri Takata care nu îndeplineau condiţiile prevăzute.


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide