BMW a reuşit o creştere de peste două ori a vânzărilor de automobile electrice în primul trimestru din acest an

Autor: Bogdan Bârliga 14 apr. 2023 Știri auto

BMW Group a înregistrat o creştere semnificativă a vânzărilor la nivel global pe segmentul autoturismelor electrice în primul trimestru al anului 2023. Grupul bavarez a livrat un total de 64.647 de automobile electrice în primele trei lunile din acest an. Marca BMW a reuşit o creştere de peste două ori a vânzărilor de automobile electrice în primul trimestru, cu 55.979 de unităţi livrate clienţilor (+112,3%).

BMW Group a livrat un total de 588.138 de automobile BMW, MINI şi Rolls-Royce clienţilor din întreaga lume în primul trimestru al acestui an, in scădere ușoară cu -1,5% față de perioada similară a anului trecut. În Europa, vânzările grupului german au scăzut faţă de anul precedent, în principal din cauza interdicţiei de export şi producţie pentru piaţa rusă.

Pe de altă parte BMW Group este pe drumul spre o uşoară creştere a vânzărilor pentru întreg anul 2023, iar reprezentații grupului susțin că principalii factori de creştere vor fi automobilele electrice şi modelele din segmentul premium high-end.

Vânzări bune pentru modelele electrice produse de BMW Group

Odată cu lansarea noului BMW i5 în acest an, grupul bavarez va oferi cel puţin un model electric în fiecare segment de piață. Până în anul 2024, cel puţin unul din cinci automobile noi ale companiei ar trebui să aibă un sistem de propulsie electric. În acest an, până la sfârşitul lunii martie, livrările BMW au crescut în segmentul mașinilor electrice a crescut cu +112,3%, până la 55.979 de unităţi, iar marca a reuşit astfel să-şi dubleze vânzările de automobile electrice, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

BMW iX, BMW i7, BMW i4 şi BMW iX3 au fost printre cele mai cumpărate modele și noul BMW X1 pare să câștige rapid cotă de piață. Odată cu lansarea noului BMW Seria 5 şi a BMW i5 electric în acest an, marca BMW își mărește oferta în segmentul modelelor high-end, iar spre sfârşitul anului vor fi introduse modelele BMW iX2 electric şi primul Seria 5 Touring electric.

În Europa, BMW Group a livrat clienţilor un total de 215.917 de automobile BMW şi MINI (-1,9%) în primul trimestru. Pe piața din România grupul german a reușit în perioada menționată să ajungă la 1247 de autoturisme BMW livrate (+86,7%) şi 100 de modele MINI (+35,1%).

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: BMW


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide