BMW a înregistrat denumirea X8 M. Ce are de gând?

Autor: ProMotor 16 apr. 2020 Știri auto

BMW continuă ofensiva în segmentul SUV-urilor. Constructorul auto german nu se oprește după ce a trimis pe șosele noul său X7. Tocmai a înregistrat o nouă denumire de SUV.

GALERIE FOTO

BMW a înregistrat denumirea X8 M la Biroul German de Patente și Mărci Înregistrate. Documentul a fost publicat de un fan BMW pe forumul BimmerPost. Dosarul pentru înregistrarea numelui a fost depus pe 24 martie și a fost înregistrat pe 1 Aprilie. Departe de BMW gândul de a face glume. Constructorul auto premium ia în serios extinderea gamei de SUV-uri.

Conform înregistrării, clasificarea permite utilizarea denumirii pentru vehicule, componente și accesorii, dar și pentru pentru jocuri, machete, modele de jucărie și altele.

Atac la Mercedes-Benz GLS și BMW X7. Volvo pregătește XC100

Nu se știe însă dacă BMW doar a înregistrat denumirea pentru ca alte companii să nu o poată folosi sau chiar are de gând să construiască un X8. În mod logic, acesta ar trebui să se alăture gamei de SUV-uri. Și pentru că X7 este un model cu o caroserie tipică de SUV și proporții impresionante, X8 ar deveni, în mod firesc, versiunea coupe a acestuia.

Dacă X8 M va primi un sistem de propulsie hibrid sau dacă va apela la unitatea V8 M TwinPower Turbo de 4,4 litri, care dezvoltă 625 de cai putere sub capota lui X5 M Competition, rămâne de văzut.

Până atunci însă, rușii de la Kolesa au desenat digital modelul, folosind liniile lui X7 până la montantul central. Din acolo către spate, acoperișul urmează o trasă descendentă. Pentru partea posterioară însă, rușii au ales o formă care seamănă, mai degrabă, cu Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury, un sedan înălțat, dezvăluit de Mercedes sub forma unui concept la Salonul Auto de la Beijing din 2008.

Gama de SUV-uri de la BMW

Gama de SUV-uri de la BMW cuprinde deja 7 modele: X1 și versiunea sa coupe X2, X3 și versiunea sa coupe X4, X5 și versiunea coupe X6, iar în 2019, constructorul auto premium a lansat X7. Acesta din urmă nu are încă și un „frate” coupe.

Primul membru al familiei X, X5, a venit pe lume în 1999.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW / Kolesa.ru



Comentarii
Inchide