BMW creşte utilizarea oţelului produs cu emisii scăzute de carbon

Autor: Marius Vișan 04 feb. 2022 Știri auto

BMW Group continuă să reducă emisiile de CO2 în reţeaua sa de furnizori, ca parte a activităţilor sale ambiţioase de dezvoltare durabilă.

Oţelul produs folosind gaze naturale sau hidrogen şi energie verde, în loc de resurse fosile precum cărbunele, are o contribuţie vitală la acest lucru. Acum, BMW Group a semnat un acord cu Salzgitter AG pentru livrarea de oţel produs cu emisii scăzute de carbon.

Noul acord cu Salzgitter AG prevede livrarea de oţel produs cu emisii scăzute de carbon începând cu 2026

Oţelul va fi utilizat în producţia standard de automobile la uzinele europene ale BMW Group începând cu 2026. Prin această colaborare, BMW Group îşi extinde aprovizionarea cu oţel produs cu emisii scăzute de carbon la doi furnizori. Obiectivul este de a folosi oţel produs cu emisii scăzute de carbon pentru a acoperi peste 40% din cererea uzinelor sale europene până în 2030, reducând astfel emisiile de CO2 cu până la 400.000 de tone pe an.

Pe lângă aprovizionarea cu oţel cu emisii scăzute de carbon, BMW Group a investit şi într-o metodă inovatoare de producţie de oţel fără carbon dezvoltată de compania start-up americană Boston Metal, prin fondul său de investiţii BMW i Ventures.

Boston Metal foloseşte electricitate pentru noua sa tehnologie, care, prin intermediul unei celule de electroliză, produce fier topit care ulterior este transformat în oţel. Dacă pentru acest proces se foloseşte electricitate din energii regenerabile, atunci producţia de oţel este fără carbon. În următorii ani, Boston Metal plănuieşte să extindă noua metodă de producţie a oţelului la scară industrială.

Prin investiţia sa în companii start-up, BMW Group îşi propune să accelereze dezvoltarea noilor tehnologii, să promoveze concurenţa şi să ofere un impuls care va facilita intrarea pe piaţă a companiilor tinere. Tehnologiile inovatoare oferă un acces mai bun, mai durabil şi mai eficient la materii prime.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: BMW


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide