BMW va opri producția electricului i3 după nouă ani și circa 250.000 de exemplare vândute

Autor: Mihai Morcovescu 29 ian. 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile BMW a anunțat oficial că va opri producția modelului electric i3 pentru piețele globale. Măsura drastică vine la capătul unei cariere de nouă  ani a electromobilului bavarez și peste 250.000 de exemplare produse.

Ultimul exemplar i3 va părăsi linia de asamblare de la Leipzig în luna iulie a anului curent. Versiunea americană a compactei cu zero emisii a fost deja scoasă din producție anul trecut.

BMW i3 va lăsa locul viitorului iX1

În 2019 oficialii mărcii spuneau că i3 va rămâne în producție până în 2024.Ei s-au răzgândit, însă, deoarece, începând cu a doua jumătate a acestui an, la uzina din Leipzig va fi construită noua generație Mini Countryman.

În ciuda popularității foarte ridicate de care se bucură în Europa, i3 nu va avea un succesor direct. În schimb, primul BMW de serie cu tren de rulare pur electric pe baterii va fi înlocuit indirect de viitora versiune pe baterii a lui X1, care se va numi iX1.

Un purtător de cuvânt al constructorului din Munchen  a confirmat că viitorul iX1 se va baza pe platforma FAAR cu tracțiune față. Este aceeași arhitectură care stă la baza noului Countryman.

Cu toate acestea, numele i3 va continua să fie folosit. Acesta se va regăsi pe un automobil „full-electric” din gama Seria 3, care va fi comercializat pe piața chineză.

Sedanul i3 a fost deja dezvăluit la sfârșitul anului trecut și se pare că se bazează pe o versiune mărită a ampatamentului actualei Seria 3. Viitorul model cu zero emisii va dispune de un motor electric de 340 CP. În aceste condiții, viteza maximă va fi de 180 km/h.

Sursa: Autocar

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide