BMW colaborează cu fermele de produse lactate în proiecte de energie regenerabilă

Autor: Marius Vișan 14 nov. 2021 Știri auto

BMW of North America şi California Bioenergy (CalBio) au anunţat un parteneriat în care este inclusă și Bar 20 Dairy, o fermă cu sediul în Kerman (California).

Colaborarea îşi propune să alimenteze maşinile electrice din California cu energie ”curată”, utilizând cea mai recentă tehnologie de biodigerator pentru a crea energie regenerabilă. Aceasta are la bază captarea metanului din gunoiul de grajd, care apoi este furnizată în reţeaua electrică.

Noua tehnologie captează metanul din gunoiul de grajd şi îl transformă în energie regenerabilă fără ardere, compensând 100% emisiile de gaze cu efect de seră şi trimiţând energie regenerabilă înapoi la reţeaua electrică pentru a alimenta automobilele electrice într-un mod curat.

De asemenea, va duce la reduceri critice de metan pentru a ajuta statul american să-şi atingă obiectivele climatice. Reducerile emisiilor de metan la fermă, atunci când sunt combinate cu generarea de energie regenerabilă, au ca rezultat reduceri ale emisiilor de carbon echivalente şi furnizarea de energie curată pentru peste 17.000 de automobile electrice pe an.

Proiectul va oferi beneficii locale semnificative privind calitatea aerului în California de Nord şi Centrală, în timp ce va promova obiectivele ambiţioase de transport curat ale statului.

BMW se implică în proiecte de energie regenerabilă

Ceea ce face unic digeratorul de la ferma Bar 20 Dairy este modul în care tehnologia pilelor de combustie creează energie electrică regenerabilă. Sistemul este eficient, producând de două ori mai multă energie electrică decât generatoarele convenţionale care folosesc aceeaşi cantitate de biogaz.

Pe lângă beneficiile variate de mediu, parteneriatul aduce şi noi venituri fermelor familiale şi comunităţilor agricole prin această producţie de combustibil curat pentru transport. În cadrul programului Standardul de combustibil cu nivel redus de emisii de gaze de seră din California (LCFS), BMW generează credite de mediu cu fermele de lapte pentru aceste parteneriate, ambele împărţind valoarea acestor credite. Acest tip de aliniere nu numai că ajută comunităţile agricole, dar serveşte şi ca model pentru a accelera adoptarea biodigeratoarelor la mai multe ferme din California şi nu numai.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: BMW


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide