BMW începe producția lui i5 la fabrica din Bavaria: Mobilitatea electrică este noua normalitate

Autor: Radu Țuțulan 24 iul. 2023 Știri auto

Cum altfel ar putea germanii de la BMW să celebreze mai bine împlinirea a 50 de ani de la începerea producției de autoturisme la fabrica Dingolfing, din Bavaria Inferioară, decât prin pornirea unei noi linii de producție: A opta generație BMW Seria 5 și noul model electric ”i5” 

BMW confirmă direcția de dezvoltare spre automobile nepoluante și sărbătorește începerea oficială a producţiei noului model electric ”i5”, la uzina din Dingolfing. Iar motivul de sărbătoare este dublat de împlinirea a 50 de ani de când această fabrică, ce reprezintă cea mai mare locație europeană de producție a BMW Group, a început construcția de automobile.

În prezenţa premierului Bavariei, Markus Söder, uzina a lansat acum al treilea model electric în doi ani, după BMW iX şi BMW i7, și se estimează că până la finalul anului viitor ponderea automobilelor electrice fabricate aici va ajunge la peste 40% din totalul autoturismelor asamblate.

”Mobilitatea electrică este noua normalitate…”

”BMW i5 şi uzina noastră din Dingolfing sunt exemple perfecte ale modului în care BMW Group se transformă pentru mobilitatea electrică şi dezvoltă fabricile noastre pe drumul către BMW iFACTORY. Mobilitatea electrică este noua normalitate la uzinele noastre din întreaga lume. Între 2021 şi 2024 vom fi integrat un total de 15 automobile electrice în reţeaua noastră de producţie”, a explicat Milan Nedeljković, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG, responsabil pentru Producţie.

Noul BMW Seria 5 fi disponibil cu un sistem de propulsie electric, cu motor termic sau cu sistem plug-in hybrid. Astfel, compania urmărește atât dezvoltarea producției în zona ”verde”, dar și satisfacerea cererilor venite din partea clienților care încă nu au renunțat la motoarele clasice. Iar șefii uzinei din Bavaria speră ca noua Serie 5 să ducă la o creștere a producției în Dingolfing.

280.000 de mașini produse anul trecut la Dingolfing

În 2022, peste 280.000 de automobile au ieşit de pe linia de asamblare a uzinei din Dingolfing, iar anul acesta Christoph Schröder, directorul fabricii, se aşteaptă ca volum să crească la peste 300.000 de automobile.

”Împreună cu tranziţia cu succes la mobilitatea electrică, BMW Seria 5 este esenţial pentru utilizarea pe termen lung a capacităţii la fabrica noastră, precum şi pentru asigurarea locurilor de muncă”, a precizat Stefan Danner, vicepreşedintele Sindicatului din Dingolfing, într-un comunicat.

Când spui Dingoling, spui BMW Seria 5 

Din cele aproximativ 12 milioane de automobile BMW construite în ultimele cinci decenii la această uzină din Bavaria Inferioară, opt milioane sunt modele BMW Seria 5. În septembrie 1973, primul automobil BMW a ieşit de pe linia de producţie la noua fabrică auto – un BMW 520i, portocaliu, de prima generaţie. De atunci, fabrica din Bavaria Inferioară a devenit una dintre cele mai importante locaţii din industria auto. Sunt peste 18.000 de salariați care lucrează la liniile de fabricație.

Uzina din Dingolfing este cea mai mare locaţie europeană de producţie a BMW Group. În fiecare zi, peste 1.500 de automobile Seria 4, Seria 5, Seria 6, Seria 7 şi Seria 8, precum şi noul BMW iX părăsesc linia de asamblare.

Pe lângă automobile, componentele de automobile precum piese presate sau cele pentru şasiu şi sistem de propulsie sunt produse şi ele la Dingolfing. În uzina de componente se află Centrul de Competenţă al BMW Group pentru Producţia de Motoare Electrice, care aprovizionează uzinele BMW Group din lumea întreagă cu motoare electrice şi baterii de înaltă tensiune pentru automobile plug-in hybrid sau electrice.

De asemenea, locaţia face caroserii brute pentru toate modelele Rolls-Royce. Aşa-numitul Dynamic Centre, un punct de tranzit şi spaţiu de stocare de mari dimensiuni în centrul logisticii aftersales a BMW Group, furnizează organizaţiei retail BMW şi MINI din lumea întreagă piese şi accesorii originale.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide