BMW Seria 7 este primul automobil care prezintă conţinutul din Bundesliga pe ecranul mașinii

Autor: Adrian Somai 18 ian. 2023 Știri auto

Grupul BMW și Liga Germană de Fotbal au anunțat în cursul zilei de astăzi că BMW este primul constructor auto care a testat conținutul Bundesliga într-un automobil printr-o aplicație proiect-pilot. Bundesliga este principala ligă de fotbal din Germania și, totodată, unul dintre cele mai puternice campionate de fotbal pe plan european. Conținutul selectat din Bundesliga va fi disponibil prin intermediul unei aplicații pe ecranul central curbat BMW.

Aplicaţia Bundesliga pentru maşină va fi livrată over-the-air noului BMW Seria 7, iar pentru început este disponibilă doar în Germania. În curând însă, vor urma și alte ţări din Europa, America şi Asia în care aplicația va fi disponibilă. Oferta poate fi extinsă şi pentru viitoarele modele nou lansate. Iniţial, programul-pilot este programat să se desfășoare până pe 31 martie 2024, potrivit unui comunicat emis recent de BMW.

În interesul siguranţei ocupanţilor, conţinutul video din aplicaţia Bundesliga pentru maşină va fi disponibil pentru vizionare numai în timp ce automobilul este staţionat. Testul se concentrează pe conţinut video on demand, precum ar fi rezumatele video şi informaţiile statistice despre meciuri, dar şi conţinut live, special adaptat pentru utilizarea în automobil. Când maşina este în mişcare, este disponibil doar streamul audio, astfel încât șoferii să nu fie distrași de la drum. Odată cu începerea testului, aplicaţia Bundesliga In-Car va fi îmbunătăţită continuu.

Cum poate fi activată aplicația Bundesliga

Pentru a utiliza funcţionalitatea de streaming video a aplicaţiei Bundesliga, clientul trebuie să fi activat mai întâi Personal eSIM în automobilul său. Ulterior, antenele instalate în maşină îi vor permite să se bucure de streaming de fotbal prin standardul 5G de mare viteză prin intermediul contractului personal de telefonie mobilă.

Grupul BMW vine, așadar, cu o veste excelentă pentru fanii fotbalului din lumea întreagă, cu atât mai mult cu cât Bundesliga este unul dintre cele mai urmărite campionate de fotbal din întreaga lume.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide