BMW Individual 7 Series, o limuzină de lux transformată într-o operă de artă – GALERIE FOTO – VIDEO

Autor: ProMotor 07 sept. 2016 Știri auto

 


Esther Mahlangu este o artistă din Africa de Sud care a creat o operă de artă pe un BMW 525i. Prima oară s-a întâmplat acum 25 de ani. Caroseria automobilului a fost decorată cu ornamentale specifice artei Ndebele, transformându-se astfel într-un BMW Art Car. Acum, pentru a doua oară, Esther Mahlangu s-a alăturat BMW şi a personalizat un BMW Seria 7. Mahlangu a transformat sedanul de lux într-o operă de artă dinamică prin pictarea motivelor ce îi sunt caracteristice pe decoraţiunile reale de lemn din interior.

Specialiştii de la BMW au supervizat întregul proces de fabricaţie, iar apoi s-au asigurat că decoraţiunile speciale, pe care Esther a pictat imaginile, să fie acoperit cu un strat de protecţie care le asigură durabilitate.

BMW Individual Seria 7 by Esther Mahlangu este un automobil cu volan pe dreapta, care beneficiază de o varietate de echipamente din colecţia vastă BMW Individual. Interiorul dispune de tapiţerie cu piele fină Merino, în nuanţă Smoke White/Black – pielea de cea mai înaltă calitate disponibilă pentru un model BMW -, inclusiv scaunele cu cusături şi vipuşti împletite manual. 

BMW 740Li este propulsat de un motor pe benzină foarte performant, cu şase cilindri dispuşi în linie, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo, care dezvoltă 240 kW/326 CP (consum mediu mixt: 7,0-6,8 l/100 km; emisii CO2 mixte: 164-159 g/km)* şi un cuplu maxim de 450 Nm. Sedanul sprintează de la 0 la 100 km/h în doar 5,6 secunde; viteza maximă este limitată la 250 km/h. BMW 740Li dispune de transmisie Steptronic cu opt trepte şi este automobilul cu cea mai redusă masă din segment.

GALERIE FOTO

Premieră la Frieze Art Fair de la Londra BMW Individual Seria 7 by Esther Mahlangu va fi dezvăluit la BMW Lounge de la Frieze din Londra, localizată lângă „Frieze Auditorium”. De asemenea, vor fi expuse şi alte lucrări ale artistului sud-african, care vor oferi o introspecţie în opera sa creativă.

Automobilul va fi vândut într-o licitaţie silenţioasă din 5 septembrie, iar încasările vor fi direcţionate către proiectul caritabil de artă „The Art Room”, un proiect ales în comun de Frieze şi BMW. Prin utilizarea artei ca mediu, „The Art Room” susţine dezvoltarea copiilor şi a tinerilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 16 ani. 


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide