BMW investește într-un start-up care vrea să revoluționeze industria auto

Autor: Adrian Somai 24 mart. 2023 Știri auto

BMW a confirmat recent o investiție în valoare de aproape 16 milioane de euro în start-up-ul DeepDrive, o companie care și-a adus deja contribuția la revoluționarea propulsiei electrice. Constructorul bavarez nu este primul nume important care se alătură celor de la DeepDrive, start-up-ul înființat în urmă cu zece ani reușind să atragă investiții și de la alte companii de renume precum Continental, Bayern Kapital sau UVC Partners.

Specialiștii de la DeepDrive s-au făcut remarcați de mai multe ori în ultimii ani, însă cel mai important proiect al start-up-ului este cel al motorului dual, care generează un cuplu mărit și care are un consum mai scăzut de materiale. De asemenea, în raport cu alte motoare existente pe piață, motorul celor de la DeepDrive se mai laudă cu o uzură mai mică și cu o densitate a puterii mult mai mare, potrivit Profit.ro.

Tehnologia a fost utilizată pentru dezvoltarea motorului în roată, un produs despre care se crede că poate revoluționa întreaga industrie auto. Acesta poate funcționa cu diferite valori ale tensiunii, oferind astfel soluții pentru orice tip de automobil.

Motorul integrat în roată poate schimba viitorul mașinilor electrice

Spre exemplu, cel mai mic produs al celor de la DeepDrive, cel de 14 inci, poate fi integrat în vehicule de dimensiuni reduse, precum Twizzy. În acest caz, el oferă un cuplu de 300 Nm și o putere maximă de 24 de cai, un randament de 94% și o greutate de numai 13 kg. Cu doua dispozitive de acest fel, o mașină de dimensiuni reduse poate avea o putere de 48 CP.

Mai departe, produsul de 19 inci vine la pachet cu un cuplu de 1.250 Nm și o putere maximă de 167 de cai pe o singură roată, randamentul fiind de 97%, iar greutatea ajungând la 32 kg. Cel mai puternic motor produs de cei de la DeepDrive se poate lăuda însă cu un cuplu de 2.500 Nm și cu o putere de 335 de cai, având o greutate de numai 37 de kilograme.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: DeepDrive


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide