BMW, proiectul care poate revoluționa lumea carburanților! Cum vrea să producă benzină din dioxid de carbon

Autor: George Cristea 15 iun. 2020 Știri auto
BMW, proiectul care poate revoluționa lumea carburanților! Cum vrea să producă benzină din dioxid de carbon

BMW investește într-un proiect care poate revoluționa lumea carburanților. Compania bavareză, prin fondul său de investiții BMW i Ventures, a anunțat că susține Prometheus Fuels, un start-up care vrea să producă benzină din dioxidul de carbon recuperat din atmosferă.

Combustibilul obținut din dioxid de carbon urmează să fie vândut încă din acest an la stațiile de carburanți din Statele Unite, la un preț care concurează cu combustibilii fosili. Ceea ce este și mai important, pentru întreg ciclul de la captarea dioxidului de carbon la utilizare nu va fi generat dioxid de carbon suplimentar. În plus, noul combustibil va fi 100% compatibil cu motoarele termice actuale, care nu vor avea nevoie de modificări pentru a-l putea folosi.

Noul tip de combustibil produs din bioxidul de carbon din aer în care investește BMW ar putea revoluționa lumea carburanților. De asemenea, ar putea să dea o șansă mașinilor cu motoare termice, care în acest moment par condamnate. Acestea vor mai sta pe șosele încă mulți ani de acum înainte, chiar dacă întreaga planetă ar cumpăra de acum exclusiv mașini electrice.

Ce spune BMW despre proiectul care poate revoluționa lumea carburanților

„Prin crearea unui combustibil cu amprentă zero de carbon din dioxid de carbon captat din aer, Prometheus Fuels permite ca impactul climatic al motoarelor termice din prezent să fie redus masiv imediat”, a declarat Greg Smithies, partener în cadrul BMW i Ventures.

Înlocuirea tuturor combustibililor obţinuţi din petrol şi gaze cu combustibili cu astfel de soluţii poate reduce emisiile de carbon globale cu aproximativ 25%, făcând ca aceasta să fie una dintre cele mai importante pârghii pe care societatea modernă le are în lupta împotriva schimbărilor climatice. Măsura ar putea face Danemarca să se răzgândească și să nu mai ceară interzicerea mașinilor cu motoare termice din Europa, așa cum anunțase anterior.

Fondată de Rob McGinnis, un doctor în inginerie de la Yale, care a lansat mai multe companii start-up de succes, Prometheus s-a lansat din Y Combinator la începutul lui 2019. Misiunea companiei este de a elimina nevoia de combustibili fosili prin îndepărtarea CO2 din aer şi transformarea lui în combustibil care poate fi utilizat imediat în automobile standard fără nici o modificare.

BMW i Ventures investeşte bani şi resurse în companii start-up din domeniul hardware, software şi al dezvoltării durabile din producţie, transport şi servicii. Anul trecut, BMW i Ventures a investit în Urgent.ly, principala platformă globală de asistenţă rutieră şi mobilitate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide