BMW își câștigă în instanță dreptul de a produce motoare cu ardere internă și după anul 2030

Autor: Adrian Somai 10 feb. 2023 Știri auto

Motoarele cu ardere internă au o viață tot mai grea în Germania, acolo unde autoritățile își doresc dispariția acestora cât mai curând posibil. Deutsche Umwelthilfe, una dintre cele mai importante organizații ecologiste din Germania a vrut să impună celor de la BMW să nu mai producă motoare cu ardere internă după anul 2030, însă constructorul german nu a stat cu mâinile în sân.

BMW a acționat în instanță organizația și a contestat decizia Deutsche Umwelthilfe, care printre altele impunea producătorului să își reducă producția motoarelor cu ardere internă chiar și până în anul 2030. O instanță de judecată din Munchen a considerat că BMW are dreptate și a dat câștig de cauză constructorului german, stabilind astfel de precedent interesant pe această speță.

Potrivit Euronews, Deutsche Umwelthilfe își motiva decizia luată pe baza unor calcule legate de emisiile de carbon, care aveau la rândul lor la baza niște calcule realizate de cei de la IPCC – Intergovernmental Panel on Climate Change. Potrivit organizației, BMW nu ar fi respectat recomandările celor de la IPCC cu privire la emisiile de carbon. Mai exact, organizația ecologistă susținea că BMW produce prea multe mașini echipate cu motoare cu ardere internă. Drept urmare, BMW ar fi trebuit să reducă producția acestora până în 2030, iar mai apoi să sisteze complet asamblarea lor.

Și Mercedes-Benz are aceeași problemă în Germania

O instanță de judecată din Munchen nu a considerat atât de convingătoare dovezile oferite de organizația ecologistă recent menționată, dând căștig de cauză celor de la BMW. Astfel, producătorul german poate păstra la același nivel producția de mașini cu motoare cu ardere internă. În plus, germanii nu vor fi obligați nici să oprească producția acestor motoare începând cu anul 2030.

Nu numai BMW se confruntă cu o asemenea problemă, organizația ecologistă acționând în instanță și Mercedes-Benz pe aceeași speță. Dosarul a fost însă scos de pe rol din cauza lipsei de dovezi suficiente.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide