BMW va produce modelul X5 și în China începând cu 2022

Autor: Mihai Morcovescu 16 dec. 2021 Știri auto

Constructorul german de automobile BMW a anunțat că în cursul anului 2022 va demara producția modelului X5 și în China. În prezent, versiunea pentru piața chineză ale SUV-ului bavarez este produsă la fabrica din Spartanburg (Carolina de Sud, SUA).

Măsura bavarezilor vine ca urmare a cererii foarte mare pentru SUV-ul lor pe piața din această țară. BMW X5 va fi construit în colaboare cu producătorul local Brilliance.

Modelul X5 produs în China este destinat exclusiv pieței locale

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Potrivit unui comunicat de presă dat publicității de BMW și citat de Reuters, producția lui X5 în China va demara în al doilea trimestru din 2022. Modelele X5 asamblate în China vor fi vândute exclusiv pe piața locală.

În același timp, constructorul bavarez a precizat că producția de la uzina Dadong din Shenyang nu va afecta în nici un fel volumul de producție al fabricii din Spartanburg.

BMW a comercializat aproape 700.000 de vehicule în China în primele nouă luni din 2021 , în creștere cu circa 20% față de anul precedent. Directorul financiar al companiei bavareze, Nicolas Peter, a declarat pentru Reuters că vânzările din China vor continua să crească și în 2022.

Cea de-a patra generație a SUV-ului X5 este produsă din 2018. În prezent, germanii lucrează la un facelift, care ar trebui să sosească anul viitor.

Sursa: Reuters

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide