BMW lansează X4 M40i, un crossover cu 360 CP

Autor: Iulian Dnistran 28 sept. 2015 Știri auto

Divizia de performanţă M de la BMW construieşte, după cum bine ştii, modele ca M3, M4, M5 şi M6, dar nu se fereşte să îşi pună amprenta şi pe maşini care nu sunt demne de tratamentul complet M. Cu alte cuvinte, sunt rapide, dar nu sunt la fel de rapide precum M-urile adevărate.

Fără să mai lungesc prea mult vorba, îţi spun că BMW a lansat un nou membru al familiei M Performance, care e prima treaptă sub M-ul pur. Se numeşte X4 M40i şi este, evident, un X4 cu multă putere.

Mai exact, crossoverul care visează noaptea că e un coupe a primit un propulsor turbo pe benzină de 3,0 litri care dezvoltă 360 CP şi un cuplu maxim de 465 Nm. Suficient pentru un sprint de la zero până la 100 km/h în 4,9 secunde şi o viteză maximă de 250 km/h (limitată electronic).

Puterea merge către toate cele patru roţi prin intermediul sistemului de tracţiune integrală xDrive, iar transmisia automată cu opt trepte se asigură că schimbările se fac fără cusur.

Exteriorul e garnisit cu un kit aerodinamic M Sport şi jante de 19 inci, în vreme ce habitaclul a primit scaune sport, un volan sport şi o grămadă de embleme M aruncate peste tot.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide