BMW M Hybrid V8 intră într-o nouă etapă de testare în SUA

Autor: ProMotor acum 3 săptămâni Știri auto

De la lansarea sa la 25 iulie, la Varano de ‘Melegari (Italia), BMW M Hybrid V8 a parcurs kilometri importanţi în urma mai multor teste pe circuitele europene.

Inginerii BMW M Motorsport au obţinut date de bază importante şi au rezolvat orice probleme iniţiale. Rezultatul este o bază solidă pe care să se intensifice şi mai mult pregătirile mașinii în SUA din septembrie, înainte de începerea sezonului în IMSA WeatherTech SportsCar Championship la Daytona (SUA), în ianuarie 2023.

Noul episod „MBEDDED” a urmărit îndeaproape prima fază de testare şi oferă o privire exclusivă în culisele lansării BMW M Hybrid V8.

VIDEO

 

„Primele săptămâni de teste cu BMW M Hybrid V8 au decurs bine”, a declarat Andreas Roos, directorul BMW M Motorsport. „Am parcurs o mulţime de kilometri, timp în care am descoperit primele slăbiciuni, care sunt absolut normale cu o maşină nouă, şi am rezolvat deja unele dintre ele. Mai mult, a fost important să obţinem feedback de la cât mai mulţi piloţi posibil, pentru a avea o impresie bună despre cum se comportă prototipul nostru. Reacţiile lor au fost pozitive în această etapă incipientă – toată lumea este impresionată de potenţialul pe care îl arată deja maşina noastră LMDh. Aceasta va urma în lunile următoare. Am pus o bază solidă în timpul testelor din Europa. Acum intrăm în următoarea etapă de dezvoltare în SUA.”

În timpul testelor anterioare din Italia şi Spania, accentul s-a pus pe verificările sistemului și pe primele subiecte legate de performanță

BMW M Hybrid V8 a fost condus în condiţii calde şi uscate, pe ploaie şi pe întuneric, când farurile şi stopurile sale au fost văzute pentru prima dată. În general, nu au existat probleme semnificative. Problemele incipiente, care sunt normale pentru o maşină nouă, au fost identificate şi adaptate în vederea următoarelor teste.

Până acum, piloţii de uzină BMW M Connor De Phillippi (SUA), Sheldon van der Linde (Africa de Sud), Marco Wittmann (Germania), Augusto Farfus (Brazilia), Nick Yelloly (Marea Britanie) şi Philipp Eng (Austria) au avut apariţii la volanul prototipului. BMW Junior Team, formată din Dan Harper (Marea Britanie), Max Hesse (Germania) şi Neil Verhagen (SUA), a testat deja modelul LMDh, la fel cum a făcut şi noul venit René Rast (Germania), care a parcurs o serie de tururi cu BMW M Hybrid V8.

Din septembrie, BMW M Motorsport şi BMW M Team RLL vor continua activitatea de testare pe diferite circuite de curse din SUA. Performanţa şi fiabilitatea vor juca un rol din ce în ce mai important, în perspectiva cursei de 24 de ore de la Daytona din ianuarie 2023. O serie de piloţi diferiţi vor fi utilizaţi din nou în timpul acestor teste.

La 22 septembrie, BMW M Motorsport va prezenta designul de cursă al BMW M Hybrid V8 în cadrul unui eveniment la Muzeul Peterson din Los Angeles (SUA).

 


Sursa foto: BMWComentarii
Inchide