BMW M5 Touring revine pe piață. BMW confirmă noul model pentru 2024

Autor: Ionuț Vîlciu 26 iun. 2023 Știri auto

BMW confirmă că noul M5 va veni atât sub formă de sedan, cât și sub formă de break. Noul BMW M5 Touring urmează să fie prezentat în 2024.

BMW a surprins pe toată lumea atunci când a lansat M3 Touring. Entuziaștii din toată lumea și-ar fi dorit un astfel de break rapid de la BMW, iar acum urmează ca producătorul bavarez să mai adauge unul la portofoliul său. Producătorul auto a confirmat viitorul M5 va fi disponibil și sub formă de break și spune că va fi pus în vânzare în 2024, alături de varianta sedan, relatează Carscoops.

Spre deosebire de M3 Touring, care a fost o idee la care BMW M s-a gândit în trecut, dar care nu a fost pusă în producție până acum, M5 a fost oferit sub formă de Touring în două ocazii, mai întâi în anii 1990, sub forma lui M5 E34, iar apoi în anii 2000, sub forma lui M5 E61, cu motor V10. Noa generație va fi primul M5 Touring care va avea putere hibridă și tracțiune integrală.

BMW M5 Touring revine în gama producătorului german

Câteva imagini teaser arată un prototip camuflat al lui 2025 M5 Touring din câteva unghiuri și, de asemenea, o mașină finită, necamuflată, sub o husă neagră. Ele sugerează un break agresiv, cu o lunetă mai dreaptă decât a noului Clasa E break, un spoiler proeminent pe plafon, aripi evazate și patru terminații pentru evacuare.

În timp ce se crede că Mercedes-Benz intenționează să monteze un propulsor cu 6 cilindri pe viitorul E63, M5 păstrează un V8 sub capotă. Noul M5 va folosi motorul S63, un V8 de 4,4 litri, dar care va fi ajutat de un motor electric, la fel ca pe SUV-ul BMW XM. Surse BMW M spun că pachetul propulsor ar putea produce pentru aproximativ 800 CP și 1.000 Nm.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide