Primul BMW M3 Touring din istorie debutează cu 510 CP și tracțiune integrală M xDrive

Autor: Mihai Morcovescu 22 iun. 2022 Știri auto

Mercedes-AMG C63 Estate și Audi RS4 Avant au de ce să se teamă deoarece BMW tocmai a dezvăluit primul M3 Touring din istoria mărcii. Break-ul de performanță bavarez derivat din sedanul M3 Competition folosește un motor twin-turbo de 3,0 litri și tracțiune integrală M xDrive. Modelul va fi prezentat în premieră mondială în cadrul Goodwood Festival of Speed (23-26 iunie). Producția va demara în luna noiembrie.

Noul BMW M3 Touring oferă 510 CP și 650 Nm

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Divizia BMW M aniversează 50 de ani de existență. Pentru a marca acest moment așa cum se cuvine germanii adaugă cea de-a patra variantă de caroserie în gama sa de modele de performanță. Aceasta va sta la loc de cinste alături de versiunile sedan, coupé și cabriolet ale modelelor M3 și M4.

Primul break de înaltă performanță din istoria mărcii din Munchen dispune de un motor twin-turbo de 3,0 litri cu șase cilindri. Acesta dezvoltă 510 CP și 650 Nm de cuplu. Resursele sunt gestionate exclusiv prin intermediul unei transmisii automate M Steptronic cu opt trepte și a unui sistem standard de tracțiune integrală M xDrive.

Această configurație îi permite noului M3 Touring să accelereze de la 0 la 100 km/h în 3,6 secunde. Sprintul 0-200 km/h se realizează în 12,9 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h. Pachetul M Driver mărește viteza de top la 280 km/h.

BMW M3 Touring a primit o suspensie sport reglabilă și un diferențial Active M. Acestora li se adaugă un set de jante din aliaj forjat de 19 inch (opțional sunt disponibile cele de 20 de inch). Mașina folosește anvelope de performanță și un sistem de frânare performant, care poate fi echipat și cu discuri ceramice.

Datorită tuturor acestor îmbunătățiri, M3 Touring a reușit să parcurgă circuitul de la Nürburgring-Norschleife în 7:35.060. Acest timp reprezintă un nou record pentru un break.

Lista de comenzi va fi deschisă în noiembrie 2022

Din punct de vedere estetic, nu avem parte de mari surprize. Noul M3 Touring afișează același look ca M3 și M4. Astfel, mașina se distinge printr-o grilă de mari dimensiuni, prize de aer generoase, aripi evazate și praguri laterale proeminente. De asemenea, există o serie de elemente aerodinamice din fibră de carbon și un sistem de evacuare sport cu patru țevi de eșapament, care sunt găzduite de difuzorul supradimensionat.

De asemenea, indiferent de culoarea exterioară, plafonul lui M3 Touring va fi finisat standard în negru lucios. Pe lista de opționale se găsește și un kit exterior M Carbon. Modelul german de performanță nu este doar cel mai rapid break, ci promite să fie și cel mai practic M3 produs vreodată datorită portbagajului al cărui volum poate ajunge până la 1.510 litri.

La interior, regăsim ecranul curbat care este oferit și pe noul M3. Acesta constă dintr-un instrumentar de bord digital de 12,3 inch și un ecran tactil central pentru sistemul de infotainment de 14,9 inch. În același timp, modelul este dotat cu volan și scaune sport, acestea din urmă tapițate cu piele Merino.

Noul BMW M3 Touring va fi oferit doar pe câteva piețe din Europa și din Australia. Modelul va intra în producție în luna noiembrie, iar primele comenzi vor putea fi plasate în Germania în septembrie.

Sursa: BMW

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide