BMW pregătește noile i3 Sedan și i3 Touring pentru Europa. Când vor fi lansate cele două modele?

Autor: Promotor 30 iun. 2022 Știri auto

BMW a lansat recent în China sedanul electric i3, care nu are, însă, nimic în comun cu hatchback-ul omonim care va ieși din producție luna viitoare. Primul vehicul cu emisii zero din istoria mărcii germane va fi eliminat din gamă după o carieră de peste un deceniu.

Producătorul german de automobile de lux pregătește o serie de modele electrice complet noi pentru următorii ani. Acestea ar trebui să răspundă cererii tot mai mari din partea consumatorilor din întreaga lume.

Printre acestea își va face loc și un model i3 Sedan destinat pieței din Europa, care va fi succesorul actualului Seria 3 cu zero emisii. În plus, surse neoficiale indică faptul că producătorul bavarez lucrează la o versiune break, care va fi bazată pe viitorul i3 european. Noul i3 Touring ar urma să-și facă debutul în cursul anului 2027.

Noile i3 Sedan și i3 Touring ar putea debuta în 2027

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Conform unor informații obținute de un insider de pe forumul BMW Bimmerpost, germanii pregătesc o versiune i3 Sedan. Aceasta ar urma să fie comercializată în Europa și în America de Nord. Cunoscută sub numele de cod NA0, va fi construită pe noua arhitectură a bavarezilor „Neue Klasse” destinată viitoarelor vehicule electrice.

Zvonurile merg chiar mai departe și vorbesc și despre o variantă i3 Touring a viitoarei generații a sedanului cu emisii zero. Aceasta este cunoscută sub numele de cod NA1 și ar urma să fie dezvoltată pe aceeași platformă a grupului.

Deocamdată, nu se știe încă data lansării pe piață a noii generații „Dreier”. Potrivit sursei citate, noile i3 Sedan și Touring destinate pieței din Europa vor fi produse la uzina din Debrecen (Ungaria), începând cu 2027.

Variantele pentru America de Nord ar urma să fie asamblate la fabrica BMW din orașul mexican San Luis Potosi. Acestea nu vor fi singurele vehicule electrice de ultimă generație ale bavarezilor care vor fi fabricate în Mexic. Un alt model important care va fi produs aici va fi noul X3 electric.

În altă ordine de idei pe lângă primul M3 Touring din istorie, BMW mai lucrează la viitorul M5 Touring. Acesta va debuta mai devreme decât i3 Touring, și anume în cursul anului 2024.

Sursa: Autoweek

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW



Comentarii
Inchide