BMW prezintă cel mai puternic M4 – noul M4 CSL 550 CP

Autor: Cristian Gubandru 20 mai 2022 Știri auto

BMW M GmbH prezintă noul M4 CSL (Competition, Sport, Lightweight), care dispune de un motor de 3,0 litri cu șase cilindri în linie, 550 CP și 650 Nm.

Producţia noului BMW M4 CSL va începe – într-o serie strict limitată de 1.000 de exemplare – în iulie 2022, la uzina BMW Group din Dingolfing. Toate celelalte variante ale BMW M4 sunt fabricate tot la Dingolfing. Cele mai importante pieţe de vânzare pentru modelul ediţie specială vor fi SUA, Germania şi Marea Britanie.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Noul model este definit de două caracteristici tehnice de bază: o creştere a puterii de 30 kW/40 CP faţă de actualul BMW M4 Competition Coupé, la 405 kW/550 CP, şi o reducere a masei cu 100 de kilograme. Acesta este cel mai puternic motor cu şase cilindri în linie instalat vreodată din fabrică pe un model de serie.

Inginerii M au limitat masa proprie la 1.625 de kg (DIN). Un raport putere-masă remarcabil de 2,95 kg/CP (4,01 kg/kW) oferă platforma ideală pentru o experienţă de condus dinamică.

Noul BMW M4 CSL poate accelera de la 0 la 100 km/h în 3,7 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată electronic la 307 km/h.

Noul BMW M4 CSL va avea prima sa apariţie publică la nivel mondial la Concorso d’Eleganza Villa d’Este (20-22 mai 2022). Premiera în Germania va avea loc la 28 mai 2022, la cursa de 24 de ore de la Nürburgring, urmată de debutul britanic la Festival of Speed de la Goodwood, în perioada 23-26 iunie 2022.

BMW M4 CSL – motor modificat, cu şase cilindri dispuşi în linie

Un motor de bază proiectat folosind competenţa în curse, caracteristicile de a urca în turaţii şi tehnologia M TwinPower Turbo de ultimă generaţie fac din propulsorului cu şase cilindri dispuşi în linie de la BMW M4 Competition Coupé punctul de plecare perfect pentru motorul de înaltă performanţă din cea mai puternică varianta M4 omologată până în prezent.

Modificările detaliate pentru noul BMW M4 CSL oferă o putere maximă de 405 kW/550 CP atunci când turaţia atinge 6.250 rpm – o creştere cu 30 kW/40 CP faţă de BMW M4 Competition Coupé. Cuplul maxim de 650 Nm este disponibil deja de la 2.750 rpm şi se menţine până la 5.950 rpm.

Propulsorul care alimentează noul model pentru curse de anduranţă, BMW M4 GT3, este derivată direct tot din motorul montat în modelele de producţie anterioare, care oferea un potenţial suficient pentru o creştere majoră a puterii fără a fi nevoie să facă concesii în ceea ce priveşte stabilitatea sau durabilitatea.

Puterea a fost sporită prin creşterea presiunii de injecţie, în acelaşi timp cu modificări specifice modelului la managementul motorului. Această versiune excepţional de puternică a motorului de 3,0 litri este extrem de eficientă şi din punct de vedere al consumului de combustibil, ceea ce le permite conducătorilor să facă ture suplimentare pe circuit între opririle de realimentare.

Sursa: BMW

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: BMW


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide