BMW prezintă ///M Mixed Reality: o experiență revoluționară la volan, într-o lume virtuală (VIDEO)

Autor: Adrian Somai 09 nov. 2022 Știri auto

Cu ocazia ediției din acest an a Web Summit de la Lisabona, BMW Group a prezentat în premieră o experiență la volan care îmbină realitatea cu mediul virtual. Este vorba despre ///M Mixed Reality, o abordare unică de realitate mixtă care aduce automobilul real şi experienţa de condus într-o lume virtuală.

Mai exact, utilizatorii conduc un model BMW real, folosind ochelari VR/MR care afişează o lume virtuală în exteriorul automobilului. Elementele de gaming integrate, cum ar fi evitarea obstacolelor sau colectarea de „monede” virtuale, consolidează experienţa captivantă de la volan. Fidel motto-ului „Drive the Change, Change the Drive (Condu schimbarea, Schimbă condusul)”, sistemul ia în considerare toate axele de mişcare şi de rotaţie ale BMW M2. Astfel, automobilul în sine devine un controler.

„Oricine întreabă cum ar putea arăta în viitor experienţele virtuale din sectorul auto: acesta este răspunsul. Oamenii trebuie să poată experimenta acest nou sentiment – iar prin ///M Mixed Reality le oferim o soluţie potrivită pentru aceasta”, susține cu această ocazie Frank van Meel, director general M GmbH.

Cu ///M Mixed Reality, grupul german aduge soluţii high-tech în experienţa analogică de condus, bazându-se constant pe principiul centricităţii umane, în care utilizarea tehnologiilor inovatoare este condusă de dorinţele şi nevoile oamenilor. Ca parte a acestei abordări, BMW Group a pus bazele ConnectedDrive în urmă cu mai bine de două decenii, prin instalarea tehnologiei moderne de comunicare în automobile.

Tehnologii de realitate mixtă sunt deja folosite de BMW

BMW Group utilizează deja tehnologii de realitate mixtă în multe forme de aplicare, îmbinând din ce în ce mai mult lumea reală şi cea digitală. Acestea includ aplicaţii Augmented Reality, dezvoltarea de automobile între echipe, soluţii Virtual Reality pentru organizarea spaţiului de producţie şi prima reprezntare completă în metaverse iFactory Lydia, o fabrică BMW Group în China.

Folosind puternicul motor de gaming de la Epic Games (Unreal Engine), aceasta a devenit prima fabrică a BMW Group care a fost complet planificată şi simulată într-un mediu virtual. Până la începutul anului viitor, BMW Group va digitiza toate locaţiile de producţie folosind scanări laser 3D.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide