BMW va folosi hărți de înaltă definiție de la HERE pentru a permite condusul fără mâini în SUA și Canada

Autor: Ionuț Vîlciu 08 nov. 2022 Știri auto

BMW va folosi hărți de înaltă definiție de la HERE pentru a permite condusul fără mâini în Statele Unite și Canada.

În 2018, BMW a introdus pentru prima dată condusul „hands-free” la o viteză maximă de 130 km/h. Acum, noul BMW Seria 7 este primul automobil de serie al producătorului premium care se lansează cu funcţionalităţi automate conform standardului SAE Level 2+ la o viteză maximă de 130 km/h.

Această funcţie permite condusul „hands-free” pe autostrăzi, cu condiţia ca şoferii să rămână concentraţi şi să fie gata pentru a prelua controlul. În plus, platforma HERE oferă posiblitatea ca sistemul de navigaţie al automobilului să afişeze în timp real unde funcţia SAE Nivel 2+ poate fi activată în siguranţă.

Vom vedea mai multe modele BMW capabile să se conducă singure

„O hartă HD digitală este esenţială pentru condusul foarte automatizat. HERE HD Live Map este detaliată şi fiabilă: oferă geometria drumului, profilul traseului şi semnele de circulaţie – toate la scară globală”, a declarat Dr. Nicolai Martin, vicepreşedinte executiv Experienţă de Condus la BMW Group. „Lucrăm cu HERE de mulţi ani pentru a aduce pe piaţă condusul foarte automatizat, iar acum suntem încântaţi să vedem că rezultatul colaborării noastre prinde viaţă în sfârşit. Împreună, facem un pas mai departe în îndeplinirea promisiunii noastre de a oferi clienţilor noştri o experienţă superioară de condus.”

La fel ca BMW iX, noul BMW Seria 7 dispune şi de HERE Predictive Routing. Această funcţionalitate de control pe traseu învaţă modele individuale de condus pentru a propune călătorii mai personalizate. În plus, noul BMW Seria 7 utilizează date în timp real despre trafic în 70 de ţări. Serviciul oferă conducătorilor informaţii detaliate despre congestionarea traficului cu precizie la nivelul benzii şi potenţialele pericole rutiere în faţă. De asemenea, vine cu capacităţi de redirecţionare automată, ajutând conducătorii să rămână în siguranţă şi să economisească timp.

De-a lungul timpului, HERE HD Live Map va fi integrată şi la alte modele BMW, pe măsură ce capacităţile de condus autonom cresc pe automobile, drumuri şi regiuni.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide