BMW prezintă noile BMW Seria 7 și i7 Protection. i7 devine prima limuzină electrică blindată din lume

Autor: Ionuț Vîlciu 10 aug. 2023 Știri auto

BMW prezintă două limuzine blindate, bazate pe Seria 7 și i7 electric. Ambele versiuni îndeplinesc cerințele de protecție ale clasei VR9.

BMW dezvăluie o nouă generaţie de automobile de protecţie în segmentul sedanurilor de lux. Cele două modele sunt dezvoltate pe baza noului Seria 7. Mai mult, avem de-a face cu primul sedan de protecţie din lume cu un sistem de propulsie electric. Compania denumește BMW i7 Protection „un adevărat pionier”. Această variantă de model electric îndeplineşte fără limitări toate cerinţele de protecţie ale clasei VR9, la fel ca şi noul BMW Seria 7 Protection cu motor termic.

Noile modele oferă persoanelor expuse riscului protecţie personalizată împotriva atacurilor cu arme de foc şi explozivi. Acestea au fost clasificate ca oferind protecţie de clasă VR9 pe baza criteriilor de testare oficiale recunoscute internaţional ale Vereinigung der Prufstellen fur Angriffshemmende Materialien und Konstruktionen (Asociaţia Laboratoarelor de Testare pentru Materiale şi Construcţii Rezistente la Atacuri – VPAM, pe scurt) din Germania.

Sticla folosită pentru cele două modele protejează chiar împotriva muniţiei de calibrul 7,62×54 R – o ameninţare din clasa de rezistenţă civilă cea mai înaltă VPAM 10. De asemenea, o extensie de protecţie parţială este disponibilă ca opţiune pentru noul BMW Seria 7 Protection în zone definite ale caroseriei împotriva atacurilor cu muniţie VPAM 10.

BMW introduce Protection Core – O structură de protecție din oțel blindat

BMW spune că acest concept de protecţie integrată al noilor BMW i7 Protection şi BMW Seria 7 Protection a fost luat în considerare în dezvoltarea noii game Seria 7. Cu noua BMW Protection Core, întreaga structură de susţinere a caroseriei este construită pentru prima dată din oţel blindat. BMW Protection Core formează o celulă de protecţie autoportantă, care apoi este combinată cu uşi cu specificaţii de protecţie, blindaj pentru partea inferioară a şasiului şi sticlă de siguranţă.

Blindarea specială pentru acoperiş şi partea inferioară a şasiului a fost proiectată pentru a oferi protecţie maximă în special împotriva explozivilor. De exemplu, ocupanţii sunt protejaţi şi de atacurile cu drone cu încărcături explozive şi de fragmentele dispersate de grenade de mână la detonare. De asemenea, pe lista de dotări standard de securitate pentru noul BMW Seria 7 Protection este un rezervor de combustibil cu autoetanşare. Carcasa rezervorului închide automat breşele făcute de impactul unui glonţ şi previne astfel pierderea de combustibil.

BMW i7 Protection este prima limuzină electrică blindată din lume

BMW i7 Protection aduce pentru prima dată propulsia electrică în segmentul automobilelor de protecţie. Cele două motoare electrice ale maşinii produc 544 CP şi un cuplu maxim al sistemului de 745 Nm. Noul BMW i7 Protection sprintează de la 0 la 100 km/h în 9,0 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată electronic la 160 km/h.

În versiunea cu motor pe benzină a noului sedan de protecţie, un propulsor V8 de 4,4 litri , produce 530 CP şi un cuplu maxim de 750 Nm. De asemenea, Noul BMW Seria 7 Protection accelerează de la 0 la 100 km/h în 6,6 secunde şi ajunge la o viteză maximă de 210 km/h.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide