Cum arată Mercedes-ul blindat folosit de cancelarul Olaf Scholz. Presa germană susține că e un tanc pe roți – VIDEO

Autor: Bogdan Bârliga 01 mart. 2023 Știri auto

Mercedes-Benz Guard este divizia specializată în vehicule blindate a producătorului german și mașinile din această gamă sunt folosite în general pentru transportul demnitarilor. Deși au la bază modele din gama superioară Mercedes-Benz mașinile blindate nu prea mai au multe în comun cu versiunile obișnuite de serie.

Cum arată Mercedes-ul blindat folosit de cancelarul Olaf Scholz

Acum doi ani Mercedes-Benz a prezentat noul Clasa S cu specificații Guard și acest model este utilizat pentru transportul cancelarului german Olaf Scholz.

Olaf Scholz

Modelul blindat se numește Mercedes-Benz S 680 Guard 4MATIC și are în comun cu Clasa S doar caroseria pentru că specificațiile tehnice ale acestui tip de vehicul nu sunt compatibile cu modelele de serie.

Motor V12 preluat de la Maybach

Sub capotă Mercedes-Benz S 680 Guard 4MATIC are un motor V12 twin-turbo de 6.0 litri capabil să ofere 612 cai putere și un cuplu maxim de 830 Newtoni metru. Puterea este gestionată prin intermediul unei transmisii automate cu nouă rapoarte și modelul este echipat cu sistemul de tracțiune integrală 4MATIC. Viteza maximă este limitată la 190 km/h și chiar dacă pare limitată prin comparație cu versiunile de serie explicația este simplă: Mercedes-Benz S 680 Guard 4MATIC are o lungime de 5,5 metri și o greutate de 4,2 tone.

Nivel maxim de protecție balistică

Un nivel ridicat de protecție nu se poate obține foarte simplu și din acest motiv Mercedes-Benz S 680 Guard 4MATIC are o greutate atât de mare. Panourile caroseriei au fost reconstruite, a fost folosită sticlă multi-strat și geamuri cu acționare hidraulică din policarbonat cu o grosime de aproape 10 centimetri. În portbagaj este instalat un sistem pentru livrarea aerului curat, stocat într-un rezervor aflat în portbagaj și la interior S 680 Guard 4MATIC dispune de un sistem avansat de stingere a incendiilor. Modelul blindat german este echipat cu anvelope runflat Michelin PAX, care îi permit să-și continue deplasarea pentru încă 30 de kilometri după ce au fost perforate.

Preț pe măsură

Un Mercedes-Benz S 680 Guard 4MATIC este oferit de producătorul german cu un preț de pornire de la 457.100 de euro și în funcție de cerințe poate ajunge ușor până la 540.000 de euro. Specficațiile complete ale unui astfel de model nu vor fi dezvăluite niciodată în totalitate pentru că fiecare unitate Mercedes-Benz S 680 Guard 4MATIC este configurată în funcție de cerințele serviciilor de securitate.

Mercedes-Benz S 680 Guard 4MATIC – prezentare Video

Revista germană Auto Bild a avut ocazia să testeze pe îndelete un Mercedes-Benz S 680 Guard 4MATIC și jurnaliștii au concluzionat că acest vehicul blindat seamănă foarte mult cu un tanc pe roți.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz, Consiliul European, Auto Bild Germania


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide