BMW prezintă ochelarii ce acționează ca un head-up display pentru motocicliști

Autor: Ionuț Vîlciu 17 iul. 2023 Știri auto

BMW Motorrad prezintă ochelarii inteligenți, creați pentru motocicliști. Aceștia pot afișa diverse informații, acționând asemenea unui head-up display.

Ochelarii de protecţie creați de BMW pentru motocicliști oferă tehnologia head-up display deja familiară din domeniul auto şi proiectează în timp real toate datele relevante, cum ar fi navigaţia, viteza sau treapta de viteză, direct în câmpul vizual al motociclistului.

Ochelarii BMW Motorrad ConnectedRide pot fi conectaţi prin Bluetooth şi prin intermediul unui aplicaţii la smartphone. Proiecţia poate fi poziţionată în funcție de preferințe, iar setările pot fi selectate înainte de călătorie, dar şi în timpul acesteia prin intermediul multicontrolerului de pe ghidonul motocicletei.

Pe lângă interfaţa de utilizator personalizabilă şi o creştere a siguranţei călătoriei, BMW spune că ochelarii inteligenţi oferă şi un nivel ridicat de confort. Designul ochelarilor inteligenţi şi al displayului a fost adaptat pentru nevoile motocicliștilor. În plus, ochelarii BMW Motorrad ConnectedRide pot fi adaptaţi pentru a se potrivi cu numeroase căşti şi forme ale feţei. De asemenea, bateria litiu-ion permite până la 10 ore de funcţionare.

Ochelarii inteligenți de la BMW promit să facă viața mai ușoară motocicliștilor

BMW Motorrad furnizează şi două seturi de lentile certificate UVA/UVB împreună cu o ramă. Un set de lentile este 85% transparent şi poate fi folosit în special pentru căştile cu parasolare integrate. Celălalt set are lentilele colorate, transformând ochelarii inteligenți într-o pereche de ochelari de soare.

Pentru piloţii care poartă ochelari, lentilele pot fi şlefuite şi ajustate la acuitatea vizuală necesară (până la maximum patru dioptrii) de către un optician folosind un adaptor RX. Pentru cei care poartă lentile de contact, ochelarii inteligenţi pot fi folosiţi în mod normal. De asemenea, seturile includ un etui pentru ochelari şi un cablu de încărcare USB.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide