BMW M are trei noi piloți. Cei trei au fost selectați din programul de juniori

Autor: Ionuț Vîlciu 12 ian. 2023 Știri auto

După trei ani în BMW Junior Team, Dan Harper, Max Hesse şi Neil Verhagen devin piloţi oficiali BMW M.

Programul Junior Team şi-a îndeplinit obiectivul principal şi a transformat tineri talentaţi în piloţi cu experiență. Dan Harper, Max Hesse şi Neil Verhagen vor continua să concureze alături de BMW Junior Team, dar vor accepta şi noi provocări ca piloţi oficiali BMW M.

La trei ani de la debutul noului BMW Junior Team, proiectul îşi arată roadele. Dan Harper, Max Hesse şi Neil Verhagen au dat dovadă de abilități impresionante și sunt o confirmare pentru mentorul lor, Jochen Neerpasch. Astfel că, după ani de antrenament, au devenit piloţi oficiali BMW M în 2023. Ei vor continua ca echipă şi vor concura în cursele importante, precum cea de 24 de ore de pe Nürburgring, ca BMW Junior Team, dar promovarea lor în echipa de piloţi oficiali oferă şi noi oportunităţi pentru cei trei.

BMW M își mărește echipa de piloți

În acest sezon, la fel ca în 2021 şi 2022, Harper, Hesse şi Verhagen vor participa din nou la cursa de anduranţă de pe Nordschleife alături de BMW M Team RMG, obiectivul fiind un loc pe podium. În ultimii doi ani, tripleta s-a bucurat de victorii în curse pe „Infernul Verde” atât cu M6 GT3, cât şi cu M4 GT3. De altfel, ei sunt chiar cei mai tineri câştigători ai unei curse NLS în clasamentul general. În 2023, echipa de juniori va avea şi alte apariţii comune pe alte circuite decât Nürburgring. În plus, apariţiile individuale ca parte a angajamentului lor de pilot oficial sunt o opţiune în viitor.

„Dan Harper, Max Hesse şi Neil Verhagen sunt una dintre cele mai mari poveşti de succes ale BMW M Motorsport din ultimii ani. Cu spiritul lor de echipă şi performanţele lor pe circuit, ei s-au asigurat că Jochen Neerpasch şi oamenii de aflaţi la conducere la acea vreme au avut perfectă dreptate să reînvie legendara BMW Junior Team. Cred că băieţii şi toţi cei implicaţi pot fi foarte mândri de ceea ce au realizat”, a declarat Andreas Roos, directorul BMW M Motorsport.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide