BMW prezintă versiunea blindată a SUV-ului X5

Autor: Ionuț Vîlciu 29 aug. 2023 Știri auto

BMW prezintă noua versiune blindată a SUV-ului X5. Noul BMW X5 Protection VR6 blindat debutează la IAA Mobility în Munchen.

BMW a prezentat facelift-ul pentru SUV-urile X5 și X6 la începutul acestui an. La fel ca în cazul versiunii pre-facelift, BMW X5 va fi disponibil și într-o versiune blindată. Varianta blindată a noului BMW X5 va debuta la IAA Mobility din Munchen, Germania.

BMW X5 Protection VR6, pe numele său, va fi foarte greu de distins de alte exemplare BMW X5. SUV-ul are un aspect ceva mai sportiv grație grilei cu bare duble, capacelor oglinzilor M finisate în negru lucios, dar și grație celor două perechi de țevi de evacuare tipice sistemului de evacuare M. Astfel, discreția este prima linie de apărare pentru X5 Protection VR6.

BMW X5 Protection VR6 oferă protecție balistică ocupanților

Sub aspectul familiar al caroseriei se regăsesc plăci din oțel de înaltă rezistență care au fost modelate pentru a fi montate în zona ușilor, structurii laterale, a plafonului și a peretelui despărțitor. Există, de asemenea, un despărțitor de portbagaj blindat și un scut din aluminiu pentru schije sub caroserie. În cazul în care carcasele sau schijele pătrund în rezervorul de combustibil, o carcasă specială poate etanșa perforațiile pentru a preveni scurgerile. X5 Protection VR6 îndeplinește cerințele balistice VPAM, dar cumpărătorii pot alege, de asemenea, armături opționale sub caroserie și blindaje suplimentare de acoperiș pentru mai multă protecție.

În rest, vorbim despre un X5 în forma sa standard. Modelul blindat este bazat pe echiparea M60i a lui X5, ceea ce înseamnă că folosește un motor V8, supraalimentat cu două turbine, care dezvoltă 530 CP și 750 Nm. BMW nu divulgă greutatea lui X5 Protection VR6, deși masa suplimentară are un efect asupra performanței. Sprintul până la 100 km/h durează 5,9 secunde, o scădere semnificativă față de timpul de 4,2 secunde al lui M60i. Acest lucru îl face la fel de rapid ca precedentul X5 blindat. Cu toate acestea, suspensiile și sistemele de frânare sunt reglate pentru a face față masei suplimentare, adăugată de blindaj.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide