BMW se întoarce la Le Mans cu prototipul M Hybrid V8

Autor: Ionuț Vîlciu 28 iul. 2022 Știri auto

Începând cu sezonul 2024, BMW M Hybrid V8 va concura în Campionatul Mondial de Anduranță FIA, precum și în seria IMSA.

BMW M Motorsport revine în Campionatul Mondial de Anduranță și în cursa de 24 de ore de la Le Mans. Pe 25 iulie, primul prototip BMW M Motorsport a parcurs primele tururi pe circuit la lansarea oficială. Acest lucru marchează prima dată când un prototip BMW va concura în cursa de la Le Mans după 1999.

„Decizia de a înscrie BMW M Hybrid V8 în seria IMSA din 2023 și WEC din 2024 este o piatră de hotar pentru proiect”, a declarat Franciscus van Meel, directorul executiv BMW M GmbH.

„Am încercat și m-am minunat de atmosfera extraordinară al celor 24 de ore de la Le Mans în timpul primului meu mandat ca director executiv al BMW M, așa că sunt foarte încântat să concurăm din nou pentru victoria în clasamentul general ca BMW M Motorsport la această clasică și în întregul Campionat Mondial de Anduranță, pentru prima dată după câteva decenii. BMW M Hybrid V8 reprezintă un punct de cotitură către electrificare pentru BMW M. Seria IMSA din America de Nord și WEC, care se desfășoară în întreaga lume, sunt platformele perfecte unde să folosim prototipul nostru pentru a arăta cât de interesante vor fi automobilele BMW M electrificate în viitor”, a mai adăugat van Meel.

BMW revine la Le Mans în 2024

„Din cauza programului foarte strâns pentru proiectul LMDh, planul a fost întotdeauna să ne concentrăm pe un singur domeniu de aplicare în primul sezon din 2023. Seria IMSA este perfect potrivită pentru acest lucru. Cu toate acestea, obiectivul nostru pe termen mediu a fost evident să concurăm pe două fronturi cu BMW M Hybrid V8 și, de asemenea, să folosim platforma majoră oferită de WEC și de cursa de 24 de ore de la Le Mans”, a declarat Andreas Roos, directorul BMW M Motorsport.

BMW M Hybrid V8 a folosit pista de testare Dallara pentru primul său test. La volan alternează piloții oficiali Connor De Phillippi și Sheldon van der Linde. De-a lungul zilei, piloții au testat funcțiile mașinii. Până la finalul zilei s-au putut parcurge ture chiar și la putere maximă. „A fost o onoare și o plăcere să parcurg primele tururi ale BMW M Hybrid V8”, a spus De Phillippi.

Sunt programate mai multe teste în Europa înainte ca pregătirile pentru IMSA să ia startul. Pe parcursul fazei de testare, la volan vor fi numeroși piloți oficiali BMW M.

Piloții pentru sezonul IMSA 2023 vor fi anunțați la o dată ulterioară. Același lucru este valabil și pentru echipa de operațiuni pentru WEC și piloții pentru sezonul 2024.

Sursa: BMW

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide