LIVE STREAM: Goodwood Festival of Speed 2022 – Ce atracții ne rezervă festivalul?

Autor: Ionuț Vîlciu 23 iun. 2022 Știri auto

Goodwood Festival of Speed va lua startul la finele acestei săptămâni. Aniversarea de 50 de ani a diviziei Motorsport a celor de la BMW pare să fie capul de afiș al ediției din acest an a festivalului desfășurat pe moșia ducelui de Richmond.

Goodwood 2022: lansări și invitați de seamă

Goodwood Festival of Speed a luat naștere în anul 1993. De atunci, evenimentul a devenit o atracție pentru pasionații auto și poate fi urmărit în direct aici.

VIDEO – În acest moment mii de persoane se uită live la Festivalul Vitezei de la Goodwood 2022

https://www.youtube.com/watch?v=NC6fQ8EkASE

Anul acesta, în centrul atenției se află cei de la BMW. Mai exact divizia M a bavarezilor, care anul acesta celebrează 50 de ani de existență. După celebrarea centenarului mărcii, care a avut loc tot la Goodwood, în anul 2016, a venit rândul ramurii de performanță a îndrăgitului brand german să aibă parte de o astfel de sărbătoare.

„Nu ne-am fi putut imagina un loc mai bun în care să sărbătorim alături de fani”, a spus CEO-ul departamentului BMW M, Frank van Meel. „Abia aștept să prezentăm un anumit model în fața publicului pentru prima dată, un model mult așteptat”, a mai spus el.

BMW urmează să debuteze în cadrul festivalului varianta touring a modelului M3. Tot ceea ce face M3-ul o redutabilă sportivă a fost transplantat acum și pe versiunea touring. Varianta mai practică a seriei 3 a primit o doză de steroizi. Astfel, vom regăsi același motor S58 cu 6 cilindri în linie și supraalimentat cu turbină, a cărui putere este transmisă la roți printr-o transmisie automată în 8 rapoarte. De asemenea, BMW va aduce și noul lansat M4 CSL.

Pe lângă aceste două modele accesibile publicului larg, va fi prezent și prototipul care va concura în competițiile de anduranță.  Hypercarul BMW M LMDh se va afla în carne și oase la Goodwood.

Pentru că tot ne aflăm la acest capitol, viitorul competitor al celor de la BMW va fi și el prezent cu propriul prototip. Vorbim aici despre Porsche. La fel ca cei de la BMW, va reveni în competițiile de anduranță începând cu anul viitor.

Nelipsite nu vor fi nici aparițiile monoposturilor de Formula 1. George Russell, colegul lui Lewis Hamilton în cadrul echipei Mercedes AMG Petronas, va fi prezent alături de monopostul Mercedes W10.

De asemenea, vom putea vedea în acțiune și electrice sportive, cum ar fi prototipul Polestar 5 sau Kia EV6 GT.

Goodwood festival of Speed se desfășoară anul acesta între 23 și 26 iunie.

Sursă: Goodwood.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Goodwood.com


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide