BMW Seria 4 facelift a fost prezentat oficial. Diferențe subtile de design și tehnologii de ultimă generație la interior – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 31 ian. 2024 Știri auto

BMW a prezentat oficial actualizarea pentru Seria 4 Coupe și Cabriolet. Atât coupe-ul cât și decapotabila primesc modificări subtile de design și cele mai noi tehnologii la interior.

BMW Seria 4 îşi sporește atractivitatea printr-o actualizare de design şi de tehnologii, dar şi o gamă bogată de motorizări pe benzină şi diesel, în marea majoritate disponibile cu tehnologie mild-hybrid.

Observăm imediat farurile redesenate, ce înglobează acum o nouă semnătură luminoasă și folosesc un singur modul pentru faza scurtă, dar și pentru luminile de drum. Farurile LED adaptive cu faza lungă cu funcţie matrix cu efect antiorbire și stopurile Laserlight, în stil BMW M4 CSL, pot fi comandate ca opţiuni. De asemenea, luminile M Shadowline sunt disponibile opţional, ca parte a pachetului M Sport Pro.

Clienții vor avea la dispoziție două noi culori: New Cape York metalizat şi Fire Red metalizat. De asemenea, cei ce vor ca mașina lor să aibă un aspect și mai agresiv, pot opta pentru pachetul exterior M Carbon.

Schimbări importante la interior

Planșa de bord a fost ușor redesenată și folosește cele două ecrane de mari dimensiuni, adăpostite sub aceeași fâșie de sticlă. Acestea rulează iDrive 8.5 și au o grafică net actualizată. Observăm schimbări și pe consola centrală, acolo unde selectorul de viteze tradițional a fost înlocuit cu unul mult mai compact, la fel ca pe restul gamei BMW.

Alte schimbări includ gurile de ventilație optimizate și volanul, care a fost actualizat pentru a se alinia noii linii de design a producătorului bavarez. În plus, padelele sunt oferite ca echipament standard. Noile BMW Seria 4 Coupe şi BMW Seria 4 Cabriolet vin echipate standard cu suprafeţe ale scaunelor din piele Sensatec perforată. Elementele opţionale din piele Vernasca cu matlasare decorativă sunt oferite acum şi în combinaţia bicoloră Negru/Roşu. De asemenea, sunt disponibile tapiţerii BMW Individual din piele Merino în trei culori.

Ce motorizări poți avea pe noul BMW Seria 4?

BMW a păstrat o gamă cuprinzătoare de motoare, atât benzină cât și diesel, cu capacități cilindrice cuprinse între 2.0 și 3.0 litri. În total, 6 motorizări sunt disponibile atât pentru coupe, cât și pentru decapotabilă. Gamă de motoare include trei motoare pe benzină şi trei propulsoare diesel disponibile atât pentru noul BMW Seria 4 Coupe, cât şi pentru noul BMW Seria 4 Cabriolet.

Motorul cu şase cilindri, pe benzină şi cel diesel, cu şase cilindri, pentru modelele M Performance sunt completate  în gamă de un alt motor diesel cu şase cilindri şi unul diesel cu patru cilindri, plus două motoare pe benzină, cu patru cilindri. Puterile pornesc de la 184 CP pentru BMW 420i și ajung la 374 CP pentru M440i xDrive. Toate motorizările diesel beneficiază de tehnologie mild-hybrid pe 48V, alături de vârful de gamă al motorizărilor pe benzină, M440i.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide