BMW Seria 5 facelift: Mai multă tehnologie și electrificare pe toată gama de motorizări

Autor: Cristian Agatie 27 mai 2020 MASINI NOI

BMW a prezentat primele informații și fotografii cu Seria 5 facelift, care va fi disponibilă începând cu luna iulie. Între noutăți se remarcă electrificarea gamei de motorizări și un pachet tehnologic impresionant.

Intră în Galeria FOTO

Bavarezii au rezistat cu greu tentației de a pune pe partea frontală a Seriei 5 noua grilă supradimensionată care va fi noua imagine a BMW începând cu Seria 4. Asta nu înseamnă însă că au lăsat vechea grilă neschimbată. Nu e la fel de mare și nu atârnă până la pământ, dar este cu siguranță mai mare decât o vedem pe modelul aflat în pragul pensionării.

Mici schimbări au mai fost operate la nivelul farurilor, blocurilor optice spate și spoilerelor. Ca urmare, modelele Seriei 5 sunt milimetric mai lungi (mai exact, cu 27 mm în cazul berlinei și cu 21 mm în cazul break-ului), fără ca acest aspect să influențeze oferta de spațiu în interior. Mai mult, grație acestor creșteri diferențiate, ambele versiuni de caroserie au acum o lungime identică – 4963 mm.

Semnătura luminoasă s-a schimbat puțin pentru a se apropia de stilul Seriei 3, dar nimic dramatic. Ca și până acum, farurile LED sunt oferite standard, dar au apărut opțiuni noi pentru cele adaptive, inclusiv farurile Laserlight, care pot fi acum comandate opțional pe toate modelele gamei.

În interior, schimbările sunt chiar mai subtile, în centrul atenției fiind noua unitate multimedia iDrive de generația a șaptea , disponibilă standard cu ecran de 10,3 inchi sau, opțional, cu ecran de 12,3 inchi. Zona de comadă a climatizării a fost, de asemenea, modificată, la fel ca și gama de materiale din interior.

Care este gama de motorizări a lui BMW Seria 5 facelift

Toate motorizările diesel și pe benzină cu patru și șase cilindri ale noului model sunt acum electrificate, fiind vorba de sisteme mild hybrid cu starter-generator la 48 V și o baterie secundară. Sistemul adaugă un boost de 11 CP la puterea dezvoltată de motorul termic, ceea ce contribuie la economia de combustibil.

Două sisteme de propulsie hibride cu încărcare la priză vor fi disponibile pe noua Serie 5. În versiunea 530e este vorba de o motorizare pe benzină de 2,0 litri/184 CP, completată de un motor electric de 109 CP, pentru o putere totală a sistemului hibrid de 292 CP. Vesiunea 545e aduce sub capotă un propulsor pe benzină cu șase cilindri în linie, de 3,0 l/286 CP, ajutat de același motor electric ca și în cazul lui 530e. În cazul lui 545e, puterea maximă a sistemului hibrid atinge 394 CP.

Gama de motorizări are la bază unitatea de 2,0 litri.184 CP a lui 520i, crescând apoi cu 530i (2,0 l/252 CP) și 540i (3,0l/333 CP). Ramura diesel arată similar, cu 520d (2,0 l/190 CP), 530d (3,0 l/286 CP) și 540d (3,0 l/340 CP). Vârful de gamă este reprezentat, până la sosirea viitorului M5, de modelul M550i, care dispune de o motorizare V8 de 4,4 litri, care dezvoltă 530 CP.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide