BMW Seria 7 și Mercedes-Benz Clasa S, în pericol! A fost lansat Hongqi H9

Autor: ProMotor 20 apr. 2020 Știri auto

BMW Seria 7 și Mercedes-Benz Clasa S sunt în pericol. Noul Hongqi H9 a fost lansat pe piața chineză la trei luni de la prezentarea oficială.

GALERIE FOTO

Noul Hongqi H9 este modelul cu care producătorul de mașini de lux FAW Hongqi încearcă să fure clienții modelelor pentru care piața chineză este cea mai importantă. De acum, BMW Seria 7, Mercedes-Benz Clasa S și Audi A8 în versiune L (cu ampatament lung) au un rival local pe măsură.

Hongqi H9 măsoară 5,2 metri în lungime și are un ampatament de peste 3 metri, ceea ce se traduce printr-un spațiu generos rezervat pasagerilor care iau loc pe bancheta din spate.

Tipic producătorilor chinezi, H9 preia elemente de design de la modelele europene. Astfel, regăsim o grilă care seamănă cu cea a modelelor Rolls-Royce, o parte posterioară similară cu ceea ce cunoaștem de la modelul american Cadillac XTS și chiar caroseria în două culori asemănătoare cu ce știm de la Maybach.

Chinezii țin să sublinieze că designul a fost finalizat înainte de sosirea la FAW Hongqi a lui Giles Taylor, noul șef al diviziei de design a companiei. Taylor a fost coordonatorul departamentului de design de la Rolls-Royce.

Nouă este însă soluția aleasă de chinezi în ceea ce privește partea frontală: grila este înconjurată de o bandă luminoasă LED. Farurile care o flanchează prezintă tehnologie Matrix LED.

H9 are și mânere escamotabile în portiere, jante din aliaj de 20 de inci, iar în cabină, se regăsesc materiale exclusiviste, cum ar fi pielea, lemnul și cromul. Paleta de culori aleasă este una îndrăzneață. Modelul prezentat cu ocazia evenimentului de lansare are scaunele îmbrăcate în piele de culoare mov.

GALERIE FOTO

Sub capota lui H9 funcționează un motor turbo de 2.0 litri pe benzină cu patru cilindri, 250 de cai putere și 380 Nm sau un motor V6 de 3.0 litri cu 270 de cai putere și 400 Nm. Versiunea de top accelerează de la 0 la 100 km/h în 7,9 secunde. Limuzina este echipată cu suspensie pneumatică și funcții de rulare semi-autonomă Nivelul 2.5.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide