Top 5 mașini „made in China” care copiază modele europene

Autor: Promotor 17 apr. 2020 Știri auto

Adibas, Johnny Worker, HiPhone sunt doar câteva dintre brand-urile cu care chinezii au încercat să imite mărcile europene. Nici la mașini lucrurile nu stau altfel. Top 5 mașini “made in China” care copiază modele europene.

GALERIE FOTO

Landwind X7 – Range Rover Evoque

Landwind X7 nu este un BMW. Și nu este nici un Range Rover Evoque, deși look-ul lui ar putea spune altceva. Dar așa și-a cucerit clienții de când a venit pe lume, în august 2015. Arată aproape la fel ca modelul britanic, dar se vinde la jumătate de preț.

Jaguar Land Rover a dat în judecată compania care deține Landwind, Jianglind Motors, și a câștigat. Judecătorul a decis că producătorul chinez copiase cinci elemente unice de design de la Evoque, iar producția lui Landwind X7 a încetat.

 

Shuanguan SCEO – BMW X5 (prima generație)

Shuanguan SCEO este, de fapt, un hibrid. Nu are doar partea posterioară preluată de la BMW, ci și partea frontală împrumutată de la un model japonez, Toyota Land Cruiser Prado, iar din profil, seamănă cu un BMW X3.

Chinezii au vrut să-și prezinte creația tocmai la Salonul Auto de la Frankfurt, în 2007, dar nu li s-a permis. Mai mult, SCEO a fost interzis pe piața germană, dar comercializat în Italia.

 

Zotye SR9 – Porsche Macan

Dezvăluit în noiembrie 2016, Zotye SR9 este un model controversat. Din orice direcție îl privești, seamănă cu Porsche Macan. Farurile, capota, grila, dar și stopurile sunt “furate” de la crossover-ul german. Până și interioarele sunt la fel.

Compania Zotye este celebră pentru plagiat. SR7 imită fidel designul lui Audi Q3. Compania fondată în 2005 nu a fost niciodată trasă la răspundere, pentru că legile privind plagiatul sunt extrem de permisive în China.

 

Geely GE – Rolls-Royce Phantom

Ce curaj are Geely! Limuzina sa GE este doar un Rolls-Royce Phantom made in China, evident, cu diferențe colosale de calitate. Dar de la distanță, nimeni nu s-ar putea prinde vreodată că este vorba despre un model care poate fi și de 10 ori mai ieftin decât originalul.

Până și logo-ul lui Geely GE este o copie a celebrului Spirit of Ecstasy. Avocații Rolls-Royce au analizat asemănările. Chinezii susțin că modelul lor este original.

 

Geely Merrie 300 – Mercedes-Benz C-Class

Cei de la Geely sunt experți în plagiat. Merrie 300 este încă o dovadă. Copie fidelă a celei de-a doua generații Mercedes-ului Clasa C W203 cu faruri duble, Merrie 300 nici măcar nu s-a străduit să ascundă că este inspirat de modelul german.

Grila, farurile și chiar poziționarea logo-ului pe capotă sunt, pur și simplu, identice cu cele ale originalului. Mercedes a demarat o acțiune juridică pentru a clarifica asemănările de design, dar nu a avut câștig de cauză.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide