BMW și Tyde au creat un iaht alimentat cu energie electrică

Autor: Ionuț Vîlciu 22 mai 2023 Știri auto

BMW și Tyde au creat un iaht de lux alimentat cu energie electrică. Ambarcațiunea folosește baterii de la modelul electric BMW i3.

BMW și producătorul de ambarcațiuni Tyde au dezvăluit The Icon, un iaht alimentat exclusiv cu energie electrică, cu ocazia ediției cu numărul 76 a Festivalului de Film de la Cannes.

Cu o lungime de 13,15 metri şi o viteză maximă de 30 de noduri (55,56 km/h), The Icon este un pionier pentru un nou segment de ambarcaţiuni cu propulsie electrică cu baterii. The Icon este primul iaht de acest fel, reprezentând o premieră mondială în lumea ambarcațiunilor marine. BMW a fost inițiatorul și a venit cu idea iachtului The Icon, în timp ce Tyde a transformat conceptul în realitate. Designworks, o subsidiară a BMW Group, a fost responsabilă de design, în timp ce sistemul de propulsie electrică este alimentat de BMW. Una dintre caracteristicile sale cheie este tehnologia hidrofoil derivată din cursele de iahturi. Potrivit mărcii germane, această inovație reduce semnificativ consumul de energie cu până la 80% în comparație cu o carenă tradițională, oferind în același timp confort sporit și viteze mai mari.

Iahtul electric este alimentat de baterii de la BMW i3

Două motoare electrice de 134 CP transformă cei 240 kWh de energie furnizaţi de şase baterii de la BMW i3 într-o autonomie de peste 50 de mile marine (peste 95 km). Ambarcaţiunea poate furniza o viteză de operare de 24 de noduri (45 km/h), în timp ce viteza maximă este de 30 de noduri (55 km/h). Grație sistemului său inovator de propulsie şi de tehnologia de flotare, The Icon se deplasează aproape silenţios, fără vibraţii sau şocuri şi fără a crea valuri.

La fel ca în cazul noului BMW i7, The Icon are o coloană sonoră exclusivă compusă de Hans Zimmer. Iahtul are, de asemenea, un sistem de sunet Dolby Atmos, care ar trebui să ofere o experiență acustică bogată atât pasagerilor, cât și echipajului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: BMW


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide