SUV-ul electric Fisker Ocean va fi oferit cu baterii interschimbabile

Autor: Ionuț Vîlciu 05 mai 2023 Știri auto

Noul SUV electric Fisker Ocean va fi oferit cu baterii care se pot schimba. Scopul producătorului este de a oferi această posibilitate începând cu 2024.

Compania americană Fisker a încheiat un parteneriat cu Ample pentru a aduce pe piață o versiune a SUV-ului complet electric Ocean, care va fi compatibilă cu tehnologia de schimbare a bateriei. Dezvoltarea comună între cele două companii este deja în curs de desfășurare, cu scopul de a oferi vehiculelor electrice baterii interschimbabile până în prima partea a anului 2024, scrie Motor1.

Conform informațiilor comunicate de Fisker, primii clienți pentru vehiculele electrice Ocean cu motor Ample vor fi „operatorii de flote care caută să treacă la mobilitatea electrică fără compromisuri economice sau operaționale”. Cu alte cuvinte, clienții privați nu vor avea acces la această variantă de vehicul, cel puțin în faza incipientă a acestui proiect.

Fisker spună că „schimbarea bateriei este la fel de rapidă ca și alimentarea cu benzină”

Pachetele de baterii interschimbabile de la Ample sunt realizate din mai multe module de aceeași dimensiune, cu dimensiuni asemănătoare unei cutii de pantofi. Spre deosebire de abordarea cu pachet unic, așa cum este cea pe care o folosește NIO, strategia lui Ample permite practic oricărui vehicul electric să primească o baterie compatibilă care poate fi schimbată ulterior cu una proaspăt încărcată la un moment dat, cu ajutorul unei stații de schimb.

Cu toate acestea, pachetele modulare nu sunt tocmai plug-and-play, deoarece vehiculul ar trebui să fie adaptat sau fabricat având în vedere acest sistem în primul rând, ceea ce intenționează să facă și Fisker.

Fisker Ocean a fost certificat oficial pentru vânzare în Europa, livrările fiind programate să înceapă pe 5 mai 2023. Mai mult, producătorul auto din California estimează că va livra primele vehicule în SUA mai târziu în acest an, după ce procesul de omologare este finalizat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Fisker


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide