BMW spune că, până în 2024, unul din trei automobile produse va fi electric

Autor: Ionuț Vîlciu 14 nov. 2022 Știri auto

BMW a dat startul producției lui iX1 la uzina de la Regensburg. Compania anunță că toate uzinele sale din Germania vor produce mașini electrice.

Începerea producției pentru noul BMW iX1 înseamnă că uzina BMW din Regensburg produce acum toate tehnologiile de propulsie pe o singură linie, ca parte a procesului său de producție flexibil, pentru modelele cu motor termic, cu sistem plug-in hybrid și complet electrice. Potrivit lui Carsten Regent, directorul uzinei BMW Group din Regensburg: „Electrificarea și transformarea uzinei îmi oferă optimism pentru viitor. Acum, obiectivul nostru – tot cu noul BMW iX1 – este să continuăm să impresionăm clienții din întreaga lume cu automobilele fabricate la Regensburg”.

BMW merge pe o traiectorie electrică

Producția modelului electric BMW iX1, ilustrează ritmul cu care producătorul german se îndreaptă către un viitor complet electric. După cum a compania a anunțat în urmă cu aproape doi ani, toate uzinele germane pot produce acum automobile electrice. Cel mai mic model BMW din segmentul Sports Activity Vehicles va ajuta la creșterea volumului de automobile electrice. La începerea producției, Milan Nedeljković, membru al Consiliului de Administrație al BMW AG, responsabil pentru producție, a anunțat deja următoarea etapă: „Respectăm angajamentele noastre. Până în 2024, cel puţin unul din trei modele BMW care iese din fabricile noastre din Bavaria va fi un automobil electric”. Strategia de electrificare mizează pe viteză și pe distanțe scurte. Bateria de înaltă tensiune de la BMW iX1 provine tot de la Regensburg.

Până în prezent, s-au investit 1,6 miliarde de euro în producția de componente electrice la locațiile germane. Până la sfârșitul anului 2022, BMW Group va investi un total de peste 1,6 miliarde de euro în producția de componente electrice în locațiile sale germane din Dingolfing, Leipzig și Regensburg. Peste 3.300 de angajați lucrează în prezent pentru producția de componente electrice a BMW Group în aceste centre.

Sursa: BMW

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide