Grupul BMW a vândut un număr dublu de automobile complet electrice în primele nouă luni ale anului

Autor: Ionuț Vîlciu 10 oct. 2022 Știri auto

Grupul BMW a livrat un total de 128.196 de automobile BMW şi Mini electrice în primele nouă luni ale anului 2022. Acest lucru a însemnat mai mult decât dublu faţă de vânzările sale de vehicule electrice în aceeaşi perioadă a anului trecut.

După primul semestru, în care constrângerile de aprovizionare, precum şi războiul din Ucraina au dus la o scădere a livrărilor, vânzările pentru trimestrul al treilea au fost la aproape acelaşi nivel cu cele din anul precedent. Au fost livrate în total 587.795 de automobile. Între ianuarie şi septembrie, compania a livrat clienţilor un total de 1.747.889 de automobile BMW, Mini şi Rolls-Royce. În luna septembrie, vânzările au crescut cu 6,6%. Astfel, 210.543 de automobile au fost livrate clienţilor.

Compania estimează că vânzările din acest an se vor situa ușor sub cele din anul precedent.

Grupul BMW este pe cale să dubleze vânzările de automobile electrice în 2022

A fost vândut un total de 128.196 de automobile BMW şi Mini electrice în primele nouă luni ale anului. În al treilea trimestru, au fost livrate clienţilor 52.306 de automobile.

Împreună cu BMW iX3, i4 şi iX continuă să stimuleze creşterea. Un impuls suplimentar va veni de la cele mai noi două modele electrice ale mărcii, i7 şi iX1. Ambele modele, precum şi versiunea electrică cu ampatament lung a Seria 3 din China primesc feedback pozitiv din partea clienţilor. Modelul electric Mini Cooper SE raportează, de asemenea, o creştere puternică. Prin urmare, compania este pe cale să-şi dubleze vânzările de automobile electrice pentru anul 2022.

Compania continuă să-şi extindă gama de modele electrice într-un ritm rapid. 2023 va aduce noi modele electrice, inclusiv BMW i5 şi Rolls-Royce Spectre. Acesta din urmă va avea premiera mondială în octombrie. De asemenea, va fi primul Rolls-Royce electric din istorie.

Grupul BMW intenţionează să aibă peste două milioane de automobile electrice pe şosele până la sfârşitul anului 2025.

Sursa: BMW

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide