BMW testează viitorul model electric iX1 în condiții de iarnă. Când este planificat debutul?

Autor: Mihai Morcovescu 10 mai 2022 Știri auto

Viitoarea generație a modelului BMW X1 va fi oferită și într-o versiune pur electrică iX1, care va folosi cea mai nouă versiune a tehnologiei eDrive. Producătorul de automobile german a dezvăluit fotografii din timpul testelor de iarnă efectuate în Suedia de un prototip iX1. Versiunea de serie a SUV-ului compact cu emisii zero își va face debutul în toamna anului curent, la scurtă vreme după lansarea noului X1.

Conform primelor estimări, iX1 promite o autonomie de peste 430 km

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

După iX și iX3, constructorul bavarez va aplica aceeași rețetă și în cazul noii generații X1 și a versiunii electrice iX1. Derivatul cu emisii zero al crossoverului gereman de a treia iterație va arăta aproape la fel cu omologul său cu motor termic. Asta deoarece ambele mașini vor folosi aceeași arhitectură FAAR, care este o evoluție a platformei UKL.

La testele efectuate la centrul de testare din Suedia a fost folosit un prototip echipat cu două motoare electrice. Asta înseamnă că, spre deosebire de iX3, iX1 va oferi tracțiune integrală xDrive. Mașina va folosi cea mai nouă variantă a tehnologiei eDrive dezvoltată de BMW Group. .

Reprezentanții companiei din Munchen au anunțat că modelul testat a trecut cu brio testele dinamice. Bavarezii au monitorizat comportamentul în condiții de temperaturi scăzute al celor două unități electrice și a bateriei de mare capacitate care le alimentează. De asemenea, au fost supuse testelor sistemul xDrive și tehnologia de încărcare.

Inginerii BMW au analizat cifrele și spun că iX1 va acoperi până la 438 de kilometri cu o singură încărcare în ciclu WLTP. Aceasta nu este valoarea finală, ci mai degrabă o estimare bazată pe performanțele obținute până în acest moment al procesului de testare. Este de așteptat ca autonomia finală să se apropie de cea oferită de MINI Countryman electric. Ambele modele vor fi asamblate la uzina din Leipzig (Germania).

Din punct de vedere estetic, iX1 nu se va deosebi foarte mult de X1. Versiunea pe baterii va beneficia de aceeași grilă plină de mari dimensiuni specifică modelelor electrice BMW. Și interiorul va fi în mare parte același.

Noua generație BMW X1 va debuta în toamna acestui an. La scurt timp va fi lansată și versiunea electrică.

Sursa: BMW

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide